Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

LOTUS kulakların pasını sildi

Milas Kaymakamlığı, Müze Müdürlüğü, Beçin Kazısı Başkanlığı ve MİTSO’nun işbirliğiyle Milas’ta düzenlenen müzikli söyleşi, dinleyicilerden tam not aldı. 

LOTUS kulakların pasını sildi

Milas’ta düzenlenmesi planlanan Şeyh Şüşteri paneli kapsamında sahne alacak olan LOTUS İstanbul grubu, Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın programı gerekçe gösterilerek panelin ertelenmesine rağmen sahneye çıktı. Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleşen müzikli söyleşiye Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas Müze Müdürü Gülnaz Savran, AKP İlçe Başkanı Fahri Acar ile çok sayıda arkeolog ve sanatsever katıldı. Etkinliğin konusu ise Türk filmleri ve dizilerindeki müzikler olarak belirlendi.
Etkinliğin açılışını lise öğrencisi İltan Bilge, piyanoda çaldığı bir vals müziği ile yaptı. Daha sonra ise Beçin Kalesi Kazısı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, güzide bir topluluk huzurunda olmaktan oldukça memnun olduğunu belirterek, “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nin Türk Musikisi bölümünden ve Üsküdar Üniversitesi’nden akademisyen arkadaşlarımızın sunacağı bu konserde iyi vakit geçireceğinizi düşünüyorum.” dedi.
Pektaş’ın ardından, LOTUS İstanbul ekibi üyesi Dr. Erdal Kılıç sahne aldı. 
Kılıç, LOTUS İstanbul grubunun 3 başarılı kadın sanatçı ve akademisyenden oluşan bir müzik grubu olduğunu belirterek,”LOTUS İstanbul, Türk müziğini yurtiçi ve yurtdışı konser, seminer ve söyleşilerde temsil ederek adeta bir kültür elçiliği yapmaktadır. Grubun en büyük amacı, müziği icra ederken şarkıların hikayelerini ve bu eserlerin arkasındaki tarihsel ve kültürel mirası paylaşmak ve dahası İstanbul başta olmak üzere Anadolu ve Balkan ruhunu ezgilere yansıtmak, taşımaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından Piyanist Dr. Deniz Tunçer, Ses Sanatçısı Dr. Tuğba Aydın Öztürk, Kanuni Dr. Seda Tüfekçioğlu sahne aldı. Seslendirdikleri dizi ve film müzikleriyle kulakların pasını silen grup, aralarda da bu müziklerin hikayelerini paylaştı. Etkinlik, ziyaretçilerden tam not aldı. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis