Belediyeden katı atık ücreti açıklaması

Milas Belediyesi, MUSKİ tarafından faturalara yansıtılan İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama ve Bertaraf Bedeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediyeden katı atık ücreti açıklaması

Milas Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Katı Atık Toplama ve Bertaraf Bedeli toplanmasının yasal bir zorunluluk olduğu vurgulandı.
Açıklamada, “2006 yılında yürürlüğe girilen 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 11’inci maddesinde büyükşehir belediyeleri ve belediyelerin evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle; bu hizmetten yararlanan ve/veya yararlanacakların da, sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlü olduğu ve hizmetten yararlananlardan, belediye meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınacağı belirtilmiştir. Bu maddenin uygulanmasına yönelik olarak çıkarılan Atıksu, Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik 27.10.2010 tarihinde yayımlanarak, atıksu ve evsel katı atık ile ilgili verilen tüm hizmetler karşılığında ortaya çıkan toplam maliyetin bu hizmetlerden yararlananlara yansıtılması yasal zorunluluk haline getirilmiştir.” denildi.

2011 yılının sonuna doğru uygulanmaya başlaması gereken katı atık tarifelerinin belediye tarafından vatandaşları mağdur etmemek adına bugüne kadar uygulanmadığını belirtilen açıklamada, “Belediyemizin yatırım için ayrılan bütçesinden kullanılarak bugüne kadar ilçemizin tüm temizlik hizmetleri aksatılmadan en iyi şekilde yürütülmüştür. Ancak; T.C. Sayıştay Başkanlığınca 2017 yılı Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporunda belediyelerin söz konusu yönetmeliğe uyum sağlamakla yükümlü olduğu aksi halde kamu zararı oluşturulacağı ve bununla ilgili belediye yetkililerinin sorumlu olacağı belirtilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, “Sonuç olarak; 13 ilçe belediye yetkilileri, Büyükşehir belediyesi ile 1 yıl boyunca yapılan görüşme ve toplantılar sonucunda ortak kararla tarife çeşidi oluşturulmuş, bu yasal zorunluluktan dolayı da bugün itibariyle su faturaları üzerinde yansıtılmaya başlanmıştır. Su faturalarına yansıtılan İlçe Belediyesi katı atık toplama-taşıma bedeli ilçe belediyelerine aktarılmaktadır.” denildi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık