Mahalli  Amatör  Küme’de Yer Alan Takımlar  Çok  Zor  Durumdalar

Türkiye genelinde bulundukları illerin Mahalli Ligine katılan, profesyonel takımlara kıyasla geliri bulunmayan amatör spor kulüpleri  çok zor durumda mücadelelerine devam ediyor.

Mahalli  Amatör  Küme’de Yer Alan Takımlar  Çok  Zor  Durumdalar
  • 11 December 2022, Sunday 12:31

Lisans işlemleri için Amatör Spor Kulüplerine pandemi öncesinde 800 TL para yatıran kulüpler amatör sporcuların lisanlarının çıkması için Amatör Spor Kulüplerine bu sene 19OO TL  yatırıyor.

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle deplasman maçlarına gitmekte bile zorlanan amatör kulüplerin yöneticileri yaşanılan durumun dile getirerek, “Sporculara yaptırılan spor malzemeleri günümüzde üç katına çıkmış durumda. İnanılmaz  maddi sıkıntılar yaşanıyor. Eskiden 100 TL olan futbol antrenman topu günümüzde 400 TL. Hayat şartlarının ağırlığından dolayı Türkiye’de Amatör Spor Kulüpleri  bulundukları il ve ilçelerde neredeyse liglere katılamıyor. Eskiden amatör spora meraklı olan bazı takımlara maddi katkılarda bulunan spor severler günümüz hayat şartları nedeniyle amatör takımlara yardımı kesti. Bu nedenle Türkiye’de Amatör Kümelerde yer alan bir çok takım  geliri olmadığı için büyük sıkıntı yaşamakta. Allah Amatör  Kümede yer alan bütün takımlara kolaylık versin” dediler.

Editör: Sercan Ergin
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık