Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİLAS’TA 20 KADIN ÜRETİCİYE 200 ADET KOYUN DAĞITILDI

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Dayanışmasıyla Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Milas’ta ikamet eden 20 kadın üreticiye 200 adet Merinos ırkı koyun, 8 adet koç dağıtıldı.

MİLAS’TA 20 KADIN ÜRETİCİYE 200 ADET KOYUN DAĞITILDI
  • 11 December 2022, Sunday 12:29

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve bu yıl ikinci etabı gerçekleştirilen Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Milas’ın kırsal mahallelerinde ikamet eden 18 – 45 yaş aralığında olan kadınlara Milas Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen kura çekim töreni ile koyun ve koç dağıtımı yapıldı.

Daha önce koyun destek projelerinden yararlanmış mahallelerin dahil edilmediği kura çekimi sırasında salonu dolduran kadın üreticiler Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu tarafından gerçekleştirilen kura çekimini heyecanla takip ettiler.

Kura çekimi ile salonda bulunanların arasından 20 üreticinin her birine 10 adet koyun verildi. Daha sonra ise yine bu 20 üretici arasında 8 adet de koç için kura çekimi yapıldı.

İsimleri okunan üretici kadınlar sevinçlerini aileleri ve mahalle sakinleriyle paylaştı.

Kurada adı çıkan üreticilerin anaç koyunlar için sadece 397,50 TL ödeme yapacağı ve koyunları 5 yıl boyunca satamayacakları belirtildi.

HAYIRLI OLSUN

Salonda bulunanlara proje hakkında bilgi aktaran Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu, kura da adı çıkanlara hayırlı olması dileğinde bulundu.

MUĞLA GENELİNDE 1300 ADET

Projede kapsamında Muğla il genelinde 130 kadın üreticiye toplam 1300 adet koyun ve 52 adet koç dağıtılacak. Kurayla belirlenen hak sahiplerine önümüzdeki günlerde koyunları teslim edilecek.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis