Mahkeme bile sonuçlanmadan Yumrutaş Ocağı’nda çalışma başlatıldı..

18 Şubat 2019’daki iş cinayetinde 3 işçi hayatını kaybetmişti..

Mahkeme bile sonuçlanmadan Yumrutaş Ocağı’nda çalışma başlatıldı..
  • 28 September 2021, Tuesday 10:36

18 Şubat 2019 günü, bölgemiz Yumrutaş mevkiindeki Albit (feldspat) ocağında bir maden kazası yaşadık. Herkesin bildiği “Yumrutaş” kayasının çok büyük bir bölümü, dibinde sekileme yapmadan yapılan maden çıkarma çalışması sonucu göçmüş, bir iş makinası ve kamyon, koca kaya kütlesinin altında sinek gibi ezilmişti. Bu kazada üç kişi hayatını kaybetti, bir işçide yaralanmıştı.

Mahkemesi Bodrum Ağır Ceza’da görülmüş, firma sahibi Mustafa Ali Kömürcüoğlu 10 yıl, oğlu özkan Kömürcüoğlu 6 yıl 8 ay ve bir çalışan da 6 yıl ceza almışlardı. Mahkeme İzmir İstinaf Mahkemesi aşamasındayken, yani daha karar bile kesinleşmemişken, 25 Eylül Cumartesi günü, Yumrutaş maden ocağında yeniden çalışmaların başladığı haberleri geldi. Fotoğraflarda da görülen iki iş makinası, Yumrutaş Ocağı’nda çalışmaya başlamıştı.

Ocakta yeniden çalışmaların başlaması, ilgili kurumların bilgisi ve izni dahilinde midir, bu konuda henüz bir bilgi alamadık. Ölenlerin ailesi de, daha mahkeme bile bitmeden maden ocağının yeniden işletmeye açılmasına büyük tepki gösteriyor.

Yetkililerin, olayla ilgili bilgi vererek, Yumrutaş Ocağı’nda çalışmanın neden yeniden başlatıldığı ya da kaçak çalışma mı yapıldığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık