Mardin'de 'dinamik Denetim Süreci' Başlatıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında yeni tip Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında "Dinamik Denetim Süreci" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Mardin'de 'dinamik Denetim Süreci' Başlatıldı

MARDİN (İGFA) - İçişleri Bakanlığı'nın COVID-19 tedbirlerine yönelik gönderdiği "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre Düşük Risk Grubunda olan Mardin’de, kontrollü normalleşme döneminde yapılacak denetimler ve alınacak ek tedbirler Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında masaya yatırıldı.

Vali Demirtaş’ın başkanlığındaki toplantıya; vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Vekili Muhittin İlker Emir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte koronavirüsle mücadelede dinamik bir sürecin başladığını hatırlatan Vali Demirtaş, “ Tüm dünya büyük bir felaket ile karşı karşıyaydı şimdi çok şükür başta ilimiz olmak üzere tüm ülkede yavaş yavaş dinamik bir sürece geçtik. Bu virüsün azaldığını ama bu azalmanın tekrar bir ivme kazanmaması için herkesin çok duyarlı olması gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile yaptığımız denetimlerimize ek olarak sivil toplum örgütlerimiz de katılacak. Denetimleri yakinen takip edeceğiz. Düşük riskli kategoride kalmak için tedbirlerimizi artırarak yoğunlaştıracağız. Tedbirleri tavizsiz olarak gerçekleştireceğiz çünkü bu noktaya kolay kolay gelmedik” dedi.

Toplantı, Mardin’de bugüne koranavirüs ile mücadelede yürütülen çalışmaların sunumu ve denetim sürecine ilişkin gerekli planlama ile koordinasyonun sağlanması hususunda karşılıklı görüş alışverişin ardından son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık