MARMARİS KENT KONSEYİ’NİN HAKLI İSYANI!..“SUÇ İŞLEYENLERİ DURDURUN!..”

Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Kızılbük’te, bütün yasaları altüst eden bir inşaat faaliyetine karşı kamuoyunu uyarmış, Simpaş’ın burada yaptığı devremülk inşaatları sırasında doğayı tahrip ettiğini, denizi doldurduğunu, üstelik, sınırında olan Milli Park’a da tecavüz ederek, 25 dönümlük bir Milli Park alanını hem işgal ettiğini, hem de tahrip ettiğini belgelerle açıklamıştı. Bunun üzerine yetkililer, bu tecüvüzlere ve kıyı kenar çizgisine, vb. Tamamen aykırı girişimlere karşı harekete geçmediği gibi, Kent Konseyi Başkanı’na karşı, inşaat faaliyetini yürüten Simpaş tarafından tazminat davası açılarak korkutulmaya ve mücadeleden vazgeçilmesini sağlamaya çalışıldığı biliniyor.

MARMARİS KENT KONSEYİ’NİN HAKLI İSYANI!..“SUÇ İŞLEYENLERİ DURDURUN!..”

Marmaris Kent Konseyi’nin konuyla ilgili son açıklaması şöyle:

“Ülke kamuoyuna mal olduğu üzere Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi olarak uzun zamandır kentimiz adına bir çevre mücadelesi veriyoruz. Ne kadar acıdır ki; tüm video görüntülerine ve yapılan açıklamalara rağmen dinamit kullanarak doğamızı katleden, kıyılarımıza iş makineleri ile yol açan, hafriyatı denize boşaltıp dolgu yapan, inşaat yasağına uymayan ve milli park alanını kesilen tüm cezalara rağmen bugün dahi işgal etmeye devam eden Sinpaş/Kızılbük inşaatına hiçbir kurum dur diyememiştir. Herkesin gözü önünde ve bilgisi dâhilinde gerçekleştirilen bu kanunsuzluk insanın aklına şu soruyu getiriyor. Bu kenti kim yönetiyor?

Bizim ısrarla yapmış olduğumuz şikâyetlere dayanarak Savcılık tarafından atanan bilirkişinin “25 dönüm milli park alanı tahrip edilmiş ve yol açılmıştır” raporunun üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen soruşturma davaya dönüşmemiştir. Bu süre içinde milli park alanı son görüntülere göre bir kat daha tahrip edilmiştir. Ayrıca kanunsuz olarak işgal ettikleri milli park alanına girişleri engelleyen “siz muhalif ve solcu gazetecilere demeç veriyorsunuz” diyerek işledikleri suçu, bizi “kriminalize” ederek bertaraf etmeye çalışan ve “çalışanları zor tutuyoruz” diyerek tehdit ettikleri için şirket sorumluları aleyhine yaptığımız şikâyetlerin, video görüntüleri de olmasına rağmen hâlâ bir sonuç alınamamıştır.

Ancak söz konusu mücadele edenler oldu mu sistem tıkır tıkır çalışmaktadır. Konu kamuoyuna mal olduğu için gelen her konuk ve davet ettiğimiz panelistler doğal olarak talan edilen alanı ve tahribatı kendi gözleri ile görmek istemektedirler. En son HDP milletvekili Murat Çepni alanı görmek istemiş bunun üzerine bir grup vatandaş ile milli park alanına gitmeleri üzerine yine şirket sorumluları tarafından görevlendirilen kapıdaki kişilerin direnci ve kapının kapalı olması sebebiyle yaşanan sözlü tartışmaların sonucunda alana girilmiş ve vekil tarafından bir açıklama yapılmıştır. Fakat şirket “Şantiye alanımıza girdiler, malıma zarar verdiler, Su’yu silah olarak kullandılar” bahaneleriyle yine suçlarını bastırmaya çalışmışlardır. Ayrıca polis tutanağında ki sayının üstünde bir sayı bildirmeleri bilinçli olarak kendilerini mağdur konumuna sokmaya çalışarak iftira atmaktır. Ama şunu unutmasınlar: Vermiş olduğumuz çevre mücadelesini bu şekilde yalanla, iftira ve korkutmayla sonlandıramazlar. Birileri sesini çıkartmıyor, yasaları herkese eşit biçimde uygulamıyor olabilir. Yandaşlıkla sessiz kalanlar da olabilir ama bu kentin halkı onların kulu kölesi değildir.

Öncelikle o kapı sizin şantiye sahanız değil. Orası bir milli park ve siz orayı işgal ediyorsunuz. Sizin inşaat sahanız 750 metre geride. Bunu sizde biliyorsunuz. Eğer öyle olmasa ilgili kurum bu konuda ceza kesemez ve suç duyurusunda bulunamazdı. Yani şirket olarak Anayasamızın 23.maddesine aykırı biçimde Marmaris halkının seyahat özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. (TCK’ nun 109/1.2 ve 3b maddelerini ihlal ediyorsunuz). Ayrıca “kendinizi polis, jandarma, orman veya milli park görevlisi yerine koyarak” TCK’ nun 262.maddesine girecek şekilde kamu görevini usulsüz olarak üstlenme suçu işleyerek alana girmek isteyenlerin önüne set çekiyorsunuz ve engel oluyorsunuz. Yine milli parka girmek isteyen vatandaşları “çalışanları tedirgin ediyorsunuz, onları zor tutuyoruz, gidin buradan” diyerek TCK’ nun 106/1. ve 2/c maddeleri giren tehdit suçunu işliyorsunuz. Milli park alanında dinamit atıyorsunuz, kıyıya yol açıyorsunuz, denizi dolduruyorsunuz, inşaat yasağına uymuyorsunuz ve milli park alanını tahrip etmeye devam ediyorsunuz. Buradan tutanakta imzası olan polisleri de bilgilendirmek istiyoruz. O kapı şantiye sahası girişi değildir. Gelenler inşaat sahasına değil milli park alanına girmek istemişlerdir. Evet, sizin de tespit ettiğiniz üzere gelenler içeri alınmamıştır. Burada bir suç varsa ki var, o suçu işleyenlerde şirket yetkilileridir.

En önemlisi de verilen çevre mücadelesinde altı siyasi partinin ve kent konseyinin oluşturduğu "Ekolojik Mücadele Komitesi" var ve tüm aciklamalar bu komite aracılığı ile yapıldığı halde kasıtlı ve devamlı olarak "Halime Şaman ve arkadaşları" vurgusunu hem mahkemelerde hem de her açıklamasında yaparak kişiyi hedef gösterme ve can güvenliğini tehlikeye sokma suçu “TCK 123” ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik “TCK 216” suçunu işlemekte bilinçli olarak ısrar etmektedirler.

Son günlerde ulusal ve yerel düzeyde yapılan açıklamalara göre Sinpaş yağmasına AKP de, CHP de, İYİ Parti de karşı olduğunu söylüyor. İktidarı ile muhalefeti ile herkes yaşanılan yağmaya, yıkıma karşı ise sorumlular niçin görevlerini yerine getirmiyor? Ekolojik Mücadele Komisyonu olarak Marmaris’teki odalara, kitle örgütlerine ve Marmaris’te yaşayanlara bir kez daha seslenelim: Sinpaş’ın yaptığı katliama karşı gelin Marmaris’i birlikte savunalım; bu doğa düşmanlarına güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğunu gösterelim.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık