Marmaris Kızılbük Sinpaş İnşaatı’nda bilirkişi “Çed Gereklidir” dedi..

Geçtiğimiz yıl sonu, Marmaris İçmeler’de Sinpaş grubuna bağlı Kızılbük Wellness Resort Devre Mülk inşaatı için Muğla Valiliği’nce “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilmişti. Marmaris Kent Konseyi, bu inşaatın pek çok açıdan sakıncalı olduğunu, Çevre için geri dönülmez tahribat yaratacağını belirten açıklamalar yapmış ve ÇED gerekli değildir kararının iptali için Muğla 3.İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.

Marmaris Kızılbük Sinpaş İnşaatı’nda  bilirkişi “Çed Gereklidir” dedi..

Bu sure içinde inşaatı üstlenen SİNPAŞ grubu, yaptıkları açıklamalarla kendilerine zarar verdiği gerekçesiyle Marmaris Kent Konseyi üyeleri hakkında tazminat davası bile açmıştı.

Muğla 3. İdare Mahkemesi, Marmaris Kent Konseyi’nce açılan ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının iptali istemli davada 7 kişilik akademisyen ve uzmanlardan oluşan bir bilirkişi atamıştı. Bilirkişi heyeti 30.12.2021 günü inşaat alanında keşif yapan heyet, raporlarını 11.02.2022 tarihinde Mahkemeye teslim etti.

Heyetin raporunun ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının uygun olmadığı yönünde.

Rapor, inşaatın pek çok alanda uygunsuzluklar ve yasa ihlalleri taşıdığını, ve çevre üzerinde geri dönülmez kayıplara neden olacağını saptıyor.

Şimdi Marmarisli çevreciler, mahkemenin rapor yönünde, Valiliğin ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal etmesini bekliyorlar..

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık