Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Maske üretimine başlandı

Salgın nedeniyle ihtiyaç duyulan maske ihtiyacı karşılamak için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hüseyin Çiçek’ in talimatıyla Milas Meslek Yüksek Okulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü ve El Sanatları Bölümü de ilk etapta 10 bin adet maske üretimine başlandı.

Maske üretimine başlandı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni tip Korona virüs (COVİD-19) ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor.  Salgının ülkemizde yayılmaya başladığı günden itibaren medikal maskelerin kullanımının artmasıyla ihtiyaç duyulan maske talebini karşılamak için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hüseyin ÇİÇEK’ in talimatıyla Milas Meslek Yüksek Okulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü ve El Sanatları Bölümü tarafından ilk etapta 10 bin adet maske üretimine başlandı.

 “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz, bu zorlu süreçte milletimizin bu salgından en kısa sürede kurtulmasını ve sağlıklı günlere kavuşmamızı diliyorum. Salgının daha fazla yayılmasının önüne geçmek için maske kullanımının ne kadar önemli olduğu görüyoruz” diyen Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, “biz de Milas Meslek Yüksekokulu olarak Sayın Rektörümüzün talimatıyla Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü ve El Sanatları Bölümlerimizle ortak olarak ilk etapta 10 bin adet maske üretimine başladık ve bu maskeleri dezenfekte işleminden sonra ambalajlayarak kullanıma hazır hale getireceğiz” dedi.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis