Matematik Ligi başladı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından matematiği sevdirip, birlikte ve çoğul düşüncelerle çözümler üretmek ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen Matematik Ligi, bir futbol maçı atmosferinde başladı. Tek devreli grup usulüne göre organize edilen ligde, öğrenciler sporcu, öğretmenler hakem, paslar matematik sorusu, okuldaki diğer öğrenciler ise taraftar oluyor.

Matematik Ligi başladı

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, matematiği sevdirmek, problemler üzerinden çoktan seçmeli değil, farklı düşünme yeteneklerini geliştirmek ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak için Matematik Ligi adıyla bir proje geliştirildi. Matematik Ligi, büyük ölçüde futbol ligi mantığına dayandırıldı.
Matematik liginde müsabakalar grup usulüne göre düzenlenecek ve her grupta ilk 2 takım yarı final grubuna yükselecek. Yarı final eşleştirmelerinde kazanan üç takım arasında 3’lü final yapılacak. Ligin ilk maçı 30 Aralık’ta 12 ayrı okulda oynandı. Final maçı ise 14 Mayıs’ta yapılacak. Bu zorlu seride mutlu sona ulaşan takım, 1.’lik madalyalarını ve başarı plaketlerini okuluna götürecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal matematik ligi ile ilgili yaptığı açıklamada, Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye için 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda "Oyun Tabanlı Öğrenme" yaklaşımı ile dersleri tekdüzelikten çıkarıp keyifli bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Müdür Bal, “Matematik ligi büyük ölçüde futbol ligi mantığına dayandırılmıştır. Biz ilçemiz olarak Matematik Ligi'nin bu yıl ilkini düzenliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğin yöneticileri olan gençlerimize, matematik aracılığıyla ve sportmenlik çerçevesinde, pozitif değerler üretebilecekleri bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Milas’ta 24 okulumuzun bir arada yarıştığı Matematik Ligi'nin bizlere ve çocuklarımıza pozitif geri dönüşümü mutluluk verici. Çünkü buraya gelen herkes biliyor ki sonuç ne olursa olsun hepimiz kazanıyoruz." dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık