Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Meclis ÇED raporlarını görüştü

Güllük yat limanın da içerisinde olduğu projeler ile ilgili ÇED süreçleri konuları mecliste görüşüldü. İmar Komisyon raporlarının görüşülmesi üzerine ÇED raporları hakkındaki ilk 5 madde meclis gündeminde değerlendirildi. 

Meclis ÇED raporlarını görüştü
  • 08 April 2023, Saturday 13:34

Bu maddelerin üç tanesi oy birliği ile uygun görülmezken, bir tanesi oy çokluğu ile bir tanesi de oy birliği ile uygun görüldü. Ayrıca Başkan Tokat, bu ÇED süreçleri ile ilgili itirazların daha hızlı yapılması ile ilgili bir komisyon oluşturması talebinde bulundu. 

ÇED raporu maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Başkan Tokat , “ÇED’e giden süreçle ilgili kurum görüşlerinin sorulması uygulamasında belediye meclisinde görüşülüp karara başlanması konusu sadece bizim belediyemizde var. Bize gelen yazılarda belli sürelerde cevap verilmesi isteniyor. Bu süre içerisinde kurum görüşünün ilgili yere bildirilmesi gerekiyor. Bu süreç uzadığı için biz bu itiraz sürelerimizi de kaçırmış oluyoruz.  İlgili birim bünyesinde bu konuların konuşulup görüşülebileceği yeni bir komisyon oluşturulmalıdır. Bu komisyon müdürlük bünyesinde grupların temsilcilerinin de bulunduğu bir komisyon olmalıdır. Bu komisyon oluşturulursa ÇED raporlarına cevap yazılarının hızlı ve yasal süreçler kaçırılmadan yapılacağını düşünüyorum” dedi.

Meşelik ve Boğaziçi Mahallesi Mevkiinde Vita Park Spor Turizm Hiz. İnş. Tic. A.Ş. tarafından yapılanması planlanan "Vitapark Golf Tesisi ve Turizm Kompleksi" projesi hakkında görüş bildiren imar komisyonu zaten bir mahkeme görüşü olduğu, ayrıca sulama nedeniyle su sıkıntısı yaşanacağından dolayı ve Tuzla Gölü’ne yakın olması nedeniyle projenin ekolojik dengeyi olumsuz etkileyeceği ön görülerek, ÇED raporu oy birliği ile uygun görülmedi. 

Güllük Mahallesi ICC Güllük Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından yapılması planlanan Yat Limanı projesine ait ÇED başvuru dosyası hakkında kurum görüşünün bildirilmesi talebi hakkında görüş bildirildi.

Başkan Tokat, bu proje ile ilgili ÇED sürecinde amatör balıkçılar ile günlük gezi teknelerin haklarının korunması gerektiğini söyleyerek, “Ayrıca halkın doğrudan denizle irtibatını sağlayacak sosyal alanların ve sosyal tesislerin de halka açık bir şekilde o bölgede bulundurulması gerekiyor. Gülük’e olumlu yönde katılım verebilecek bir yatırım.” Dedi.

Bu proje için görüş bildiren MHP’li Sinan Erbay ise “Dökme dalgakıran yerine çakma kazık yönteminin daha uygun olacağını düşünüyorum. Dağdan akan bütün pis su burada birikirse burası kötü bir görüntü olur. Burada iki tane marina var ama doluluk oranı yarı yarıya. Bu proje yanlış. Otopark yok.” Dedi.

Görüşlerin bildirilmesi sonunda ise amatör balıkçılar ile günlük gezi teknelerin haklarının korunması, halkın denizle irtibatının sağlanması, otopark alanı ve kazık sistemi hususlarının dikkate alınması durumu ile ÇED süreci belediye meclisi tarafından oy çokluğu ile uygun görüldü.

Bodrum ve Milas İlçeleri, Akçakaya, Fesleğen ve Demirciler Mahallelerinde EN 2 Rüzgar Enerjisi Yat. A.Ş. tarafından yapılması planlanan ''Arturna II Rüzgar Enerji Santrali ile Bodrum projesi ile Milas İlçeleri, Mazı, Demirciler ve Gökpınar mahallelerinde EN 2 Rüzgar Enerjisi Yat. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Arturna Rüzgar Enerji Santrali projesi hakkındaki ÇED Süreci görüşü oy birliği uygun görülmedi.

Karpuzlu ve Milas İlçeleri, Ketendere, Sarıkaya, İkiztaş ve Hatipkışla Mahallelerinde Sabaş Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turguttepe Rüzgar Enerji Santrali projesi alanın genişletilmesi hakkında ÇED başvuru sürecinin başladığı belirtilmiş olup, projeye ait ÇED Başvuru Dosyası hakkında kurum görüşünün bildirilmesi talebi görüşüldü. Bu talep de meclis tarafından oy birliği ile uygun görüldü.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık