Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Meclis Cuma günü yeniden toplanacak

Milas Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı gerçekleşti. Ek gündem maddelerinden biri için oluşturulan komisyonun çalışmasını tamamlamasının ardından 14 Haziran Cuma Günü Saat 10.00’da bu kez Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda görüşmek üzere toplantı açık bırakıldı.

Meclis Cuma günü yeniden toplanacak

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında, belediye toplantı ve düğün salonunda gerçekleşen Haziran ayı meclis toplantısına tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katılırken, gündemindeki 14 madde ve ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis üyeleri tarafından 13 ana gündem maddesi ve İmar Komisyonu raporlarının tamamı oybirliğiyle kabul edilirken, ek gündem maddelerinden 2’ncisi olan “Başkanlık makamının 31.05.2019 tarih ve E.14028 sayılı olur yazısı ile kurulan komisyonun hazırlamış olduğu ilçemiz Boğaziçi Mahallesi Jandarma Karakolu yanındaki alana semt pazarı kurulması talebi” maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Ek gündem maddelerinden 5’ncisi olan “İşletme ve İştirak Müdürlüğü’nün Ören sahili Plaj-Şezlong-Şemsiye ücretlerinin tekrar görüşülmesi” maddesi ise meclisteki AKP ve MHP grubunun red cevabına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Her iki grup da 6 liradan 10 liraya çıkarılmasına karşı çıktılar.

Milas Belediye Meclisi, Haziran ayı ek gündem maddelerinden 3’ncüsü olan “Belediye Zabıta Tembihnamesi’nin görüşülmesi” konusunu ise 14 Haziran 2019 Cuma günü saat 10.00 bu kez Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda yeniden bir araya gelerek görüşülmesi kararını verdi. Dolayısıyla Haziran ayı meclis toplantısı açık bırakıldı.

Neşet Ertaş ismine itiraz geldi ancak kabul edildi…

İlçemiz Emek Mahallesi Karadağ Caddesi üzerinde bulunan park alanına ünlü halk ozanı Neşet Ertaş isminin verilmesi konusu görüşüldüğü sırada AKP Belediye Meclis Üyesi Hürol Önder söz alarak; “Merhum sanatçı Neşet Ertaş hepimiz tarafından sevilen değerli bir sanatçıdır. İsminin verilmesinden de hiç kimse herhangi bir rahatsızlık duymaz ancak biz geçmişten bugüne bu tür yerlere isim verirken daha çok kendi yerel değerlerimizin adını vermeyi uygun gördük. Öbür türlü bugün Neşet Ertaş, yarın başka bir isim karşımıza gelir” diyerek itiraz etti ancak oylama sırasında kendisi de ‘evet’ oyu verdi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis