Meclis toplantısı yapıldı

Milas Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adayı olduğu için istifa eden MHP’li Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş de son kez toplantıya katılarak beraber görev yaptığı tüm çalışanlardan helallik istedi.

Meclis toplantısı yapıldı
  • 08 April 2023, Saturday 10:44

Milas Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tokat, belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Başkan Tokat’ın konuşması öncesinde, MHP’den Muğla Milletvekili Adayı olduğu için meclis üyeliğinden istifa eden Mevlüt Kiriş kısa bir konuşma yaparak, “İki dönem meclis üyesi olarak görev yaptım. Bu süreçte insanlarımız için güzel çalışmalar yapmanın gayretini gösterdik. Benimle birlikte mesai yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Nasip kısmet olursa Ankara’dan da hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu bir başlangıç inşallah daha güzel zamanlar geçiririz. Hakkınızı helal edin. Allah’a emanet olun” dedi.

Başkan Tokat ise Kiriş’e teşekkür ederek, “Öncelikle kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Umuyorum ki süreç kendilerine ve milletimizin beklentilerine uygun bir şekilde gelişir” dedi.

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Hasan Çemrek’in yerine meclis üyeliği görevine getirilen Bülent Mutlu ise hem kendisi hem de meclis için sürecin hayırlı olmasını diledi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantı daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

2022 mali yılı denetim komisyon raporunun meclis üyesi Halil Mutlu tarafından okunmasının ardından, 1 yıl görev süresi dolan encümen, plan ve bütçe, imar, içkili yerler belirleme komisyonu üyelerinin yerine yenilerinin seçilmesi için oy kullanıldı.

CHP’den Cemil Zeybek ile Mehmet Tiryaki, İYİ Parti’den Ali Kurt, AK Parti’den Durmuş Özdemir ve MHP’den ise Sinan Erbey encümen için aday gösterildi. Yapılan gizli oylamada Cemil Zeybek, Mehmet Tiryaki ve Ali Kurt seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna; CHP’den Cenk Şimşek, Hüseyin Çöllüoğlu, İYİ Parti’den Tacettin Yıldız, AK Parti’den Devrim Yaşar Varolğu ve MHP’den Sinan Erbey seçildi.

İmar Komisyonuna; CHP’den Ece Gülen, Gülşen Gökçe, İYİ Parti’den Gürsel İnce, AK Parti’den Bülent Mutlu, MHP’den Sinan Yılmaz seçildi.

İçkili Yerler Belirleme Komisyonuna ise; CHP’den Cüneyt İlter, Hüseyin Çöllüoğlu, İYİ Parti’den Ali Kurt, AK Parti’den Osman Balcı, MHP’den İlhan Şimşek seçildi.

2022 mali yılı faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından plan ve bütçe komisyonu ile imar komisyonu raporları ele alındı.

CUMHUR İTTİFAKINDAN RED

Faaliyet raporunun okunmasından sonra gündemle ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hürol Önder, Milas Belediyesi’nin Muğla genelinde en fazla katı atık bedeli toplayan belediye olduğunu belirterek, “2022 yılı tadilat ve bakım işleriyle geçmiştir. Bunun için AK Parti ve MHP gurubu olarak faaliyet raporuna red oyu veriyoruz” dedi. Yapılan oylama ile faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

EVLİLİK İŞLEMLERİNE ZAM

Hukuk işleri müdürlüğü ücret tarifesinde belirlenen evlendirme dosya ücretlerinin yeniden belirlenmesi talebi de gündem maddeleri arasında yer aldı.

Meclis üyelerinin yapmış olduğu değerlendirmenin ardından 270 TL olan evlendirme dosya ücreti 450 TL’ye çıkarıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık