MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık:  “YILLARIN BİRİKİMLERİNİ BİR DOLANDIRICIYA TESLİM OLARAK, HAYALLERİNİZİ HİÇ ETMEYİN.!”

Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık, “kamuoyuna önemli duyuru” başlığıyla yazılı bir açıklama yaparak, emlak sektöründeki kimi olumsuz durumlara dikkat çekti.

MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık:   “YILLARIN BİRİKİMLERİNİ BİR DOLANDIRICIYA TESLİM OLARAK, HAYALLERİNİZİ HİÇ ETMEYİN.!”

Kırkık’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Son günlerde gerek satılık gerekse kiralık konut ve arsalarla ilgili tarafımıza ulaşan ‘DOLANDIRILDIK’ şeklinde şikayetler sıkça gelmektedir.

Artan satılık ve kiralık ev fiyatları yetmezmiş gibi, üzülerek söylüyorum ki artık hakikatten takip edilemez bir şekilde işler sarpa sarmaya başladı.

İlgisiz ve yetkisiz kişiler kiralama yapıyor, tapuda satış yapıyor, Biz elimizde bilgileri olanları ilgili ve gerekli yerlere şikayet olarak  bildiriyoruz ancak,

bizim Dernek ya da Oda olarak yapabileceklerimiz sınırlı durumda. Biz gene de elimizden geldiğince zor durumdaki vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz.

Burdan tüm meslektaşlarımıza ve vatandaşımıza önemli görevler düşüyor.

Vatandaşlarımız İl ticaret müdürlüklerinden Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almamış, her hangi sabit bir ofisi  olmayan, adını Emlakçı olarak tanıtan kimseyle irtibata geçmeden, muhatap olmadan, bu işi resmi olarak yapmakta olan kişi ve ofislerle yapmalarını öneriyorum. En azından  karşımızda hesap sorulabilecek bir kişi ya da kişileri  bulabilelim.

Tabi ofisi olup ta malesef bir çok kişiden kapora alıp hem satışı sonuçlandıramayan, sonrasında kaporayı iade etmeyen firmalar da var.

Vatandaşımız kapora aşamasında, araştırmadan etmeden asla kapora göndermesinler. Bu şekilde  profosyenel olarak dolandırıcılık yapanlar var; bunları duyuyoruz ve biliyoruz. Bu anlamda hem iadari hem de hukuksal anlamda girişimlerimiz devam ediyor. Dernek olarak bu işin peşini asla bırakmak gibi niyetimiz yoktur. Ortalıkta asalak gibi gezen bu dolandırıcılara prim tanınmasına, vatandaşımızın mağdur olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. 

Biz meslektaşlarımıza düşen görev ise mesleğinize sıkıca sahip çıkıp çürükleri ayıklamak, varsa bunları ilgili kurumlara bildirmek hem vatandaşımıza yardımcı olacak, hem de mesleğimize sahip çıkmış olacağız.

Tüm halkımıza ve meslektaşlarımıza pandemisiz kazasız belasız iyi alışverişler diliyorum.

Umarım herkes iyi kişilerle karşılaşıp güzelce, temiz ve güvenilir bir şekilde anlaştıkları satılık ya da kiralık gayrimenkullere sahip olurlar...”

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık