Mermer ocağına 'ÇED Gerekli Değildir' kararı

Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Milas’ın Çamlıbelen Mahallesi yakınlarındaki ormanda yapılması planlanan mermer ocağı arama ve işletme projesine ÇED Gerekli Değildir kararı verdi.

Mermer ocağına 'ÇED Gerekli Değildir' kararı

Akar İnşaat Akaryakıt Tur. ve Tic. Ltd. Şti.; Milas’ın Çamlıbelen Mahallesi yakınlarına mermer ocağı yapacak. 99,01 hektarlık arama ruhsat sahasının 24,96 hektarlık kısmında gerçekleştirilmesi planlanan Mermer Ocağı Arama ve İşletme Projesi’nde, yıllık 39.000 ton nihai blok mermer üretimi yapılması planlanıyor. Proje için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, ‘Çed Gerekli Değildir’ kararı verdi.

 

Projenin tanıtım dosyasında, Proje alanının devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan orman vasıflı araziler kapsamında oldğu belirtildi. Dosyada ayrıca, “Ormanlık arazilerin doğaya yeniden kazandırılması ve rahabilitasyonu için Orman Bölge Müdürlüğü’nün görüşleri doğrultusunda işlem yapılacak olup ormanlık alanlarda üretim faaliyetlerinin tamamlanması ile birlikte alan ağaçlandırmaya hazır hale getirilerek Orman Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.” ifadelerine yer verildi. Projenin yapılacağı alan, 15 ila 25 metre yüksekliğinde ve sık ağaçlardan oluşan bir ormanlık.

Mermer ocağında toplamda 30 kişinin çalışması planlanıyor. Şirket, görev alacak 30 kişinin 2 vardiya şeklinde günde 16 saat çalışacağını proje dosyasına ekledi. Projenin Çamlıbelen Mahallesi merkezine 650 metre, Kalınağıl’a ise 2,5 km uzaklıkta olduğunun belirtildiği dosyada, toplam görünür rezerv ömrünün yaklaşık 56 yıl olduğu bildirildi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık