Meşelik’teki taşıma sorununa Kaymakam el koydu!

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Meşelik’teki taşıma sorununa Kaymakam el koydu!

İlçemize bağlı Meşelik Mahallesi’nde geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden taşımalı eğitim sorunu, bu kez öğrenci velileri tarafından Milas Kaymakamı Eren Arslan’a iletildi. Çocuklarıyla birlikte Kaymakamlık makamına gelen veliler, yaşadıkları mağduriyeti Kaymakam Arslan’a ilettiler ve çözüm bulunmasını istediler. Kaymakam Arslan ise yaşanan mağduriyetten bilgisi olduğunu, birkaç gün içerisinde sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan ve bu sene başında eğitim-öğretime açılan Meşelik İlkokulu’na taşıma yoluyla gelen öğrenciler, yaşadıkları servis probleminin çözülemediğini, bu nedenle okula gidiş-gelişlerinde aksamalar olduğunu dile getirdiler. Öğrenci velileri adına konuyu Milas Kaymakamı Eren Arslan’a aktaran Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ahu Kuş; “Okullar açıldığında 15 gün hiçbir sorun yaşanmadan çocuklarımız servislerle okula gidip geldi ancak daha sonra bizlerden öğrenci başına 150 lira servis ücreti istendi. İki öğrencisi veya daha fazla olan velilerden bir miktar indirim de yapılacağı belirtildi. Birçok veli bu ücreti ödedi ancak son bir haftadır servis gelmiyor. Bizler bu süreçte çocuklarımızı kendi imkânlarımızla okula götürüp getiriyoruz. Sabahları fazla bir sorun yaşanmasa da akşam okul çıkış saatinde, çalışıyor olmamız nedeniyle çocuklarımızı zamanında okuldan alamıyoruz. Kimi zaman da sabahları da çocuklarımız okula geç kalıyor. Bizler şikâyet etme amacıyla buraya gelmedik, sadece yaşadığımız mağduriyeti sizlere aktarmak için buradayız” diyerek, geçen yıldan bu yana yaşananları Kaymakam Arslan’a iletti. Diğer öğrenci velileri de yaşadıkları sorunu farklı açılardan Milas Kaymakamı Eren Arslan’a aktarırken, konudan haberdar olduğunu belirten Kaymakam Arslan ise; “Aslında çocukları buraya boşu boşuna getirmişsiniz. Sadece sizler gelseydiniz de ben sizleri dinler ve sorunun çözüleceğini söylerdim” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi okulumuz yeni yapıldı ve apar topar eğitim-öğretim dönemine yetiştirildi. Eğer bizler normal prosedürü takip etseydik belki de okul ikinci yarıya açılabilecekti. Bu nedenle bir mağduriyet yaşandığını biliyorum. Bu hususta ilgili makamlarla yazışmalar da yapıldı, birkaç gün içerisinde sorun ortadan kalkacak. Bu konuda rahat olun.”

Gelen öğrenci ve velilerin Boğaziçi Mahallesi’ndeki bir sitede oldukları da Kaymakam Arslan’a iletilerek, çocukların derslerinden daha fazla geri kalmamaları için bir an önce çözüm bulunmasını talep ettiler.

 

    

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık