MHP İlçe Yönetimi’nin Kahvaltılı Toplantısında Ferat Yüksel, Başkan Tokat ve AKP’yi eleştirdi

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

MHP İlçe Yönetimi’nin Kahvaltılı Toplantısında  Ferat Yüksel, Başkan Tokat ve AKP’yi eleştirdi

MHP Milas İlçe Teşkilatı, MİTSO Lokali’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Eski İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, ilçe başkanlığına atanan Emin Nazmi Ünlüsoy ve parti üst kurul delegesi Dr. Ferat Yüksel, belediye başkan adaylığı ve meclis üyeliği için sürecin devam ettiğini belirterek, ‘ülkücü harekette görev istenmez verilir’ mesajını verdiler.

Dr. Ferat Yüksel, hem mevcut Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, hem de Veteriner Barış Saylak’ı aday gösteren AKP’yi sert bir dille eleştirdi. Yüksel, yerel seçimlerde hiçbir parti ile ittifak kurmayacaklarına vurgu yaparak; “Sadece Milas halkı ile ittifak yapacağız” dedi.

15 Kasım 2018 tarihi itibariyle MHP ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Sinan Yılmaz, kahvaltı sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak; “Bildiğiniz üzere 2017 yılında Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapmış olduğumuz kongrede, delegenin teveccühü doğrultusunda seçilerek ilçe teşkilatı başkanlığı görevini almıştım. 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi’nin, ülkücü iradenin vereceği her görev için hazırım. Bu nedenle istifa ettim.

2 gün önce yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizden Emin Nazmi Ünlüsoy, oybirliği ile ilçe başkanı olarak seçildi. Kendisine görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Sinan Yılmaz’ın ardından MHP Milas İlçe Başkanı olarak göreve getirilen Emin Nazmi Ünlüsoy ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Başkanlık yaptığı süreçteki başarılı çalışmalardan dolayı Sinan Yılmaz başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu defa partimiz kendisine yeni görevler vermiştir. Bu görevleri de en iyi şekilde yapacağına eminim. Ben ve arkadaşlarıma verilen bu görevi de bizim en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum, hepinize teşekkür ediyorum.”

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında son açıklamayı, partinin üst kurul delegesi sıfatıyla Dr. Ferhat Yüksel yaptı. Yüksel, konuşmasının büyük bölümünde mevcut Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı, hizmet yerine mazeret üretmekle suçlarken, geçtiğimiz hafta AKP’den başkan aday adayı olan Veteriner Hekim Barış Saylak’ı çiçeklerle karşılayan AKP ilçe yönetimini eleştirdi.

Aday adaylığı için başvuruların 15 Kasım-15 Aralık süresince alınacağını ve daha sonra adayların açıklanacağı belirtilirken, MHP’lilerin, verilecek her göreve hazır olduklarını, genel merkezlerinin belirleyeceği bütün adayların, kendilerine nerede görev verildiyse, orası için mücadele edeceklerinin altı çizildi.

Dr. Ferat Yüksel; “Bugünden itibaren Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2019 yerel seçimleri için çalışmalarımız başlamıştır. Son günlerde Milas’ta siyasi gelişmelerde Milliyetçi Hareket Partisi’ni bu denklemin dışında görüp, son genel seçimlerde aldığı oy oranını baz alarak, yerel seçim sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir etkisinin olmayacağını düşünenler, kısa zamanda yanıldıklarını göreceklerdir.

Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart 2019 seçimlerinde Milas’ta en iddialı parti olacaktır. Bunun için de en ciddi hazırlığı yapan partidir. Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin önemli araştırma şirketlerinden biri olan İNC İletişim Araştırma Danışmanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurumsal ajansıdır. Bu şirket aracılığıyla Milas’ın 98 mahallesinde, 1540 Milaslı ile konuşarak, ilçenin sorunlarını tek tek tespit etmiş, bir harita üzerine işlenmiş ve bu sorunların çözüm önerileri de şu anda hazırlanmaktadır.

Milas’ın nasıl hizmetsiz bırakıldığını ve ne kadar büyük sorunlarla karşılaştığını, maalesef üzüntüyle gördük. Şimdi söyleyeceklerimden dolayı sanacaklar ki benim Muhammet Tokat’la bir sorunum var. Öyle bir şey yok. Biz Milaslılara çıkıp sorduk birçok sorundan bahsettiler, dediler ki bize bugüne kadar bunları soran hiç olmadı, derdiniz nedir diyen olmadı. Maalesef Muhammet Başkan esnafa gitmiyorsun, sokağa çıkıp yürümüyorsun, mahalleleri gezmiyorsun. Bari bir kamuoyu araştırma kurumuna de ki, ya bu halkın sorunları ne, araştırın. Böyle diyince de, kaynak yok diyorlar. Ben kendi araştırma sonuçlarımızı bizzat götürüp teslim edeceğim, bunları oku, Milas’ın dağ gibi sorunlarını oku, bunu çözmek senin görevindir, mazeret üretmeyi bırak diyeceğim. Bunları söyleyince, siz neden Cumhuriyet Halk Partisi ya da Muhammet Tokat’ı eleştiriyorsunuz diyorlar. Nasıl eleştirmeyeyim? Biz parti olarak bir süredir suskunuz. Nedenlerinden biri de şudur: Acaba Milas’ta bir sağduyu ittifakı oluşur mu diye bekledik. Biz bir makama talibiz diye bir agresiflik içinde olmayalım, bir görüş alış verişinde bulunulur diye bekliyorduk, bir de ülkemiz ve milletimiz için kurduğumuz cumhur ittifakı duruşuna bir zarar gelmesin istedik. Ancak baktık ki her zamanki gibi, güç şımarıklığıyla, Cumhur ittifakının diğer ayağı Adalet ve Kalkınma Partisi, kendilerine aday adaylığı başvurusu yapan Barış Saylak’ı çiçeklerle karşılayıp ardından telekonferansla milletvekilinin bağlandığı bir başvuru süreci gerçekleştirerek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin karşısına kendisinin tahterevalliye geçme arzusu içerisindedir. Bunların hepsinin hesabı sandıkta görülecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendisinin yetiştirdiği değeri yok mu da büyük bir siyasi aktör bulmuş gibi sevinç içinde bir üsluptadırlar. Milliyetçi Hareket Partisi kimse ile ittifak yapmayacak. Partimiz sadece Milas halkıyla ittifak yaparak, Milas’ın sorunları için gerekeni yapacaktır” dedi.

“İşçisine maaş ödeyemeyen bir başkan makam arabasına binmemeli”

Dr. Ferat Yüksel, Milas Belediyesi’nde çalışan işçilerin aylardır düzenli maaş alamadıklarını ve bu nedenle de büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek; “Başkan Tokat işçisine maaş ödeyemiyor ama makam arabasına biniyor. MHP’li bir başkan adayı böyle bir durumda o makam aracına binmez. Gerekirse bisikletle gider gelir. Kaldı ki kentin ana caddelerine bisiklet yolu yaptılar. En azından Başkan Tokat vatandaşı bisiklete binmeye özendirmiş olur” diyerek, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik soruna farklı bir yaklaşımda bulundu.

Yapılan açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP’li yöneticiler, aday adaylıkları ile ilgili sürecin 15 Kasım’da başladığını ve 15 Aralık tarihine kadara devam edeceğini belirttiler.

Kahvaltılı basın toplantısına partinin Belediye Meclis Üyesi İlhan Şimşek ile birlikte katılan Mevlüt Kiriş ise, seçildikleri günden bugüne kentin ve vatandaşın her türlü sorununu meclis gündemine taşıdıklarını, halkın yararına olan her konuda ‘evet’ dediklerini, yarar görmedikleri konuda ise karşı çıktıklarını belirtti.

Yeni dönem için de verilecek her göreve hazır olduklarını belirten Kiriş, 2013 yılından bu yana hiçbir karşılık beklemeden Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde olduğunu söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık