Metin Ergun, Orman Yangınlarını Meclis’e Taşıdı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, bölgemizdeki orman yangınlarını, Meclis Araştırması açılması istemiyle, TBMM’ne taşıdı.

Metin Ergun, Orman Yangınlarını Meclis’e Taşıdı

Metin Ergun’un konuyla ilgili önergesi şöyle:

“Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte orman alanlarında ortaya çıkan yangınların sayısında ve ölçeğinde çok ciddi artışlar yaşanmaktadır. Son günlerde özellikle Muğla ve ilçeleri başta olmak üzere, ülkemizin birçok yerinde gerçekleşen yangınlar orman varlığımızda telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açmakta ve cennet vatanımızın sahip olduğu ekosistemi olumsuz etkilemektedir.

Bu yangınların ortaya çıkış sürecinde yaşanan tedbirsizliklerve yangınlarla mücadelenin çeşitli şekillerde zaafa uğraması dolayısıyla, etkin bir şekilde orman yangınları ile mücadele edilememiştir. Bu yangınlar neticesinde ülkemizin doğal sermayesinin en önemli bileşenlerinden birisi olan ormanlar konusunda son derece ciddi zararlara uğramamız, insanlarımızı derinden yaralamakta ve kamuoyunda köklü şüphelere neden olmaktadır.

İçinde bulunduğumuz yaz mevsimi süresince ortaya çıkan bu yangınların ve bu yangınlarla niçin etkin mücadele yapılamadığının nedenlerinin araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederim.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık