Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Metin Ergun, TOKİ’ye devredilen Toparlar’daki tarım arazilerini meclise taşıdı..

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun, Köyceğiz Toparlar’daki  vatandaşların kullandığı zeytinliklerin TOKİ’ye devredilerek satışa sunulması konusunu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesiyle gündeme getirdi.

Metin Ergun, TOKİ’ye devredilen Toparlar’daki tarım arazilerini meclise taşıdı..

Önerge şöyle:

“Muğla ilimizin Köyceğiz ilçesi Toparlar mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Hazine’ye ait olan 313 Ada 1 Parsel’deki 1163 dönümlük arazi 2015 yılında TOKİ’ye devredilmiş, akabinde imar planı ve parselasyon yapılmıştır. Üzerinde zeytinlikler bulunmasına rağmen, bu araziler boş arazi şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Ekonomik konut üretme amacı ile TOKİ’ye devredilen bu arsaların bir bölümü de ihale yapılarak satışa çıkarılmıştır.

Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız, söz konusu arazilerin ecrimisil bedelini ödeyerek çok uzun bir süre boyunca bu araziler üzerinde zeytin ve narenciye üretimi yapmışlardır. Geldiğimiz aşamada, vatandaşlarımızın yıllar boyunca emek vererek oluşturdukları zeytinlikler, narenciye alanları ve üzerinde konutlarının da bulunduğu araziler satışa çıkarılmış durumdadır. Zikredilen tasarruftan dolayı, bu araziler üzerinde hayatlarını idame ettiren vatandaşlarımızın hayatlarını altüst edecek mağduriyetlerin ortaya çıkmasının önlenmesi elzemdir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

  1. Söz konusu bölgede üzerinde zeytinlik bulunan arazilerin zeytinlik olarak kaydedilmek yerine boş araziler olarak kaydedildiği doğru mudur? Doğru ise bu tasarrufun gerekçesi nedir?
  2. Uzun yıllardan beri ecrimisil ödeyerek zeytin ve narenciye üretimi yaptıkları arazilerin satışa çıkarılması sonucunda vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı mağduriyetlerin giderilmesi hususunda Bakanlığınız hangi tedbirleri almıştır / alacaktır?
  3. Bu arazilerin TOKİ’ye devredilmesinden sonra mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın açtığı yürütmeyi durdurma davası devam ederken ve söz konusu dava kapsamında bilirkişi raporu beklenirken TOKİ’nin bu araziler için alelacele ihaleye çıkmasının gerekçesi nedir?
  4. Bakanlığınızın, üzerinde zeytinlikleri ve narenciye alanları bulanan vatandaşlarımızın bu arazilerin satışında öncelik sahibi olacağı ve uygun ödeme koşullarının yaratılacağı bir satış modeli üzerinde bir çalışmanız var mıdır?”

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis