Metin Ergun, yanan alanlarda heyelan tehlikesini gündeme taşıdı

​​​​​​​İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla’daki büyük orman yangını sonrası, dağlarımızdaki ormanları yitirmemiz sonrasında, bu bölgelerde çıplak kalan arazilerde meydana gelebilecek heyelan tehlikesine dikkat çekti.

Metin Ergun, yanan alanlarda heyelan tehlikesini gündeme taşıdı
  • 30 August 2021, Monday 10:16

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Metin Ergun, önergesinde şunları belirtti:

“Muğla ilimizin Marmaris ilçesinde 28 Temmuz 2021’de başlayan ve daha sonra da Bodrum, Milas, Köyceğiz, Yatağan, Menteşe, Seydikemer ve Fethiye’de günlerce devam eden orman yangınları sebebiyle büyük bir doğal felaket yaşanmıştır.

Bu ilçelerimizdeki bazı köy ve yerleşim yerlerinde yanan ormanların ve zeytinliklerin tamamına yakını sarp araziler ve yamaçlar üzerinde bulunduğu için yangınlar sonrasında bu araziler üzerinde ağaç varlığı kalmamıştır. Bu sebeple, oluşabilecek şiddetli yağmurlarda heyelan tehlikesi belirmiştir. Dolayısıyla, söz konusu bölgelerde heyelan tehlikesinin ortadan kaldırılması için acilen tedbir alınması gerekmektedir.

Bu bilgiler kapsamında;

  1. Bakanlığınız tarafından, Muğla’daki orman yangınlarından sonra üzerinde ağaç varlığı kalmayan eğimli ve dik arazilerin hangilerinde heyelan riski bulunduğuna dair bir çalışma yapılmış mıdır? Eğer böyle bir çalışma yapıldıysa hangi bölgelerde heyelan riski bulunmaktadır?
  2. Bakanlığınız tarafından, heyelan riski olan bölgelerdeki vatandaşlarımıza herhangi bir uyarı yapılmış mıdır?
  3. Bakanlığınızın, heyelan riski bulunan sarp ve eğilimli araziler ilgili kısa ve uzun vadede alacağı tedbirler nelerdir?
  4. Bakanlığınızın, heyelan riski bulunan yerleşim yerleri konusunda kısa ve uzun vadede alacağı tedbirler nelerdir?”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık