Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kılıçdaroğlu, “Evi Yanan Vatandaşlarımızın Cebinden Tek Kuruş Çıkmasına İzin Vermeyeceğiz”

​​​​​​​Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Muğla’da gerçekleştirilecek orman çalıştayı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları toplantı yaptı. Toplantı sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, evi yanan vatandaşlar için yeni yapılacak yapıların ücretlerinin hükümet tarafından karşılanmadığı takdirde, CHP’li belediyeler tarafından karşılanacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Evi Yanan Vatandaşlarımızın Cebinden Tek Kuruş Çıkmasına İzin Vermeyeceğiz”
  • 30 August 2021, Monday 10:19

Muğla’da 29 Temmuz itibariyle çıkan orman yangınlarında nedeniyle 66 bin hektarın üzerinde ormanlık alan kül olurken, doğal yaşam ve yerleşim yerlerinde önemli zararlar meydana geldi. Bu zararların ortadan kaldırılması ve belediyelerin birbirleriyle yapabilecekleri iş birliğinin ortaya konulması için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından toplantı düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde yapılan toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra 9 Büyükşehir Belediye Başkanı, Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları da toplantıda hazır bulundu.

Orman Yangınlarının Verdiği Zararlar İçin Yapılabilecek Projeler Paylaşıldı

Toplantı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yaptığı yangınların verdiği zararlar, yangında Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki süreç içinde vatandaşlara verilecek olan destekler için hazırlanan projeleri anlattığı sunumla başladı. Başkan Gürün, sunumunda vatandaşlar için verecekleri tarım, hayvancılık, sağlık, maddi ve sosyal projeleri katılımcılara anlattı. Bu projelere diğer Büyükşehir Belediyeleri tarafından ne gibi destekler sağlanabileceği ve vatandaşların yangının etkilerini en kısa sürede atlatabilmeleri için gereken iş birliği konuları ele alındı.

Başkan Gürün, “Yangının Yaraları Birlikte Saracağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün toplantıda, geride bıraktıkları yangının izlerini hep birlikte sileceklerini, Türkiye’nin Muğla’daki yangınlarda tek yürek olduğunu belirtti. Başkan Gürün; “Genel Başkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları’mızı yangın konusunda Muğla’mızda ağırlamak bizleri üzse de bir arada olmamız bizleri umutlandırıyor. Yangın sonrası ilk iş olarak zarar tespitine ve hemşehrilerimizin yaralarını nasıl sarabileceğimiz noktasına odaklandık. 11 ilçemizi etkileyen yangınlar sonrası hizmetlerimiz ve gelen yardımlarla çözüm üretmeye başladık. Bundan sonra da hep birlikte yaraları sarmaya, umudu yeşertmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Burada ki Birliktelik Hepimizi Mutlu Etti”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında; “Orman yangınları nedeniyle Türkiye’nin bir anlamada ciğerleri yandı. Yangılar sadece Muğla’nın değil tüm ülkenin acısı oldu. Herkes ellerinden geleni yaptı. Orman yangınları için çaba harcayan itfaiyeciler başta olmak üzere vatandaş, asker, polis emeği geçen herkese teşekkürler. Yangını yaşayan, acıyı yaşayan köylülerimizi ziyaret ettik. Bizden beklentileri nedir onları sorduk. Bütün muhtarlar belediye başkanlarımızın yaptığı katkılardan çok memnunlar. 24 saat yangınları söndürmek için mücadele ettirler. Vatandaşların teşekkürleri beni çok memnun etti. Yangının söndürülmesine katkı veren Belediye başkanlarına teşekkür ederim. Sadece CHP’li belediyeler değil farklı birçok belediye katkı sundu. Dayanışmadan dolayı çok mutlu olduk ve dayanışma kültürünün devam edeceğini umut ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu; “Yangından Zarar Gören Vatandaşlarımızın Bütün İhtiyaçlarını Karşılamaya Hazırız”

Toplantı sonunda açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla’da çıkan orman yangınlarından dolayı vatandaşların büyük fedakârlık gösterdiğini ve bu uğurda şehit verdiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu mücadeleyi veren vatandaşların ceplerinden tek kuruş çıkmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Orman yangınlarında telef hayvanların tümü Büyükşehir Belediyelerimiz tarafından karşılanacak. Yem ihtiyaçları, beyaz eşyalar, arı kovanı, keçi boynuzu, zeytin fidanı olmak üzere bunların tamamı belediyelerimizce karşılanacak. Seraları zarar görenlerin ihtiyaçları giderilecek. TOKİ ve AFAD kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Ancak vatandaşlardan belli bedeller karşılığında imza istendiği belirtiliyor. Vatandaşların borçlandırılacağı yönünde bilgiler var. İster TOKİ, ister AFAD, yanan binaların parasını vatandaşlarımızdan isterse vatandaşlarımıza yüklenen tüm borcu karşılayacağız. Bunu hükümet yaparsa memnun oluruz ama yapmazsa da biz yapacağız. Orman yangınlarının söndürülmesi için her şeyi yapan, şehit veren bir şehirde vatandaşlarımızın elini cebine atmasına göz yummayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık