Metin Ergun’dan Gökova soru önergesi

​​​​​​​İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Gökova Körfezi’nin talana açıldığı haberleri üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir yazılı soru önergesi verdi.

Metin Ergun’dan Gökova soru önergesi

Ergun’un yazılı soru önergesi şöyle:

“Basına yansıyan haberlere göre, Muğla ilimizin Marmaris, Milas ve Ula ilçeleri ile Gökova Körfezi’ndeki Doğal Sit Alanlarının statülerinin Bakanlığınız tarafından değiştirildiği iddia edilmektedir. Bu değişikliklerin bir sonucu olarak da söz konusu alanlarda marina ve başka amaçlar için yapılaşmanın önünün açıldığı belirtilmektedir.

Geçmişteki birçok benzer eylemin sonunda çok sayıda doğal sit alanının doğal vasfını kaybederek ranta kurban edilmiş olması dolayısıyla, iddia edilen bu girişim Muğlalı hemşerilerimiz nezdinde büyük bir endişe yaratmaktadır.

Bu çerçevede;

1. Basına yansıyan söz konusu bölgelerdeki “Kesin Korunacak Hassas Alanlar”ın, “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları”na dönüştürüldüğü ve böylece yapılaşmaya açık hale getirildiği iddiaları doğru mudur?

2. Bu iddialar doğruysa, Bakanlığınız bu kararları hangi kamu yararına istinaden almıştır?

3. Bu iddialar doğru ise, söz konusu kararlar alınmadan önce bu bölgelerde yapılacak böyle bir değişikliğin doğal sit alanları üzerindeki etkileri ile ilgili yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmış mıdır veya üniversitelerden herhangi bir bilimsel etüt talep edilmiş midir?”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık