Metin Ergun’dan Sağlık Bakanı’na Koronavirüs soru önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun, 2020 yılında ülkemizde zatürre, KOAH, ve üst solunum yetmezliğinden hayatını kaybedenlerin sayısında olağanüstü artışlar olduğu iddiasının, pandemi salgınıyla bağlantısı noktasında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Metin Ergun’dan Sağlık Bakanı’na Koronavirüs soru önergesi

 
Ergun’un önergesi şöyle:
“Basın ve sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Türkiye’de 2020 yılında Zatürre (Pnömoni), KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konan hasta sayılarında ve bu hastalıklara bağlı olarak gerçekleşen ölüm sayılarında geçmiş yıllara kıyasla olağanüstü artışlar yaşandığı iddia edilmektedir. Kamuoyuna yansıyan iddiaların açıklığa kavuşturulması açısından söz konusu verilerin paylaşılması önem arz etmektedir.
Bu bilgiler kapsamında;
1.    Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde, 1 Ocak 2020 ve 31 Mart 2020 tarihleri arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konan hastaların sayısı kaçtır?

2.    Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde, 1 Ocak 2020 ve 31 Mart 2020 arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konulduktan sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

3.    Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde, son 5 yılın 1 Ocak ve 31 Mart tarihleri arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solum Yetmezliği teşhisi konan hasta sayısı kaçtır?

4.     Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde son 5 yılın 1 Ocak ve 31 Mart tarihleri arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konulduktan sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık