Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Yeni Milas Devlet Hastanesi 1 ay içinde faaliyete geçecek”

“Yeni Milas Devlet Hastanesi 1 ay içinde faaliyete geçecek”

Milas Devlet Hastanesi’nin geçici kabulünün yapıldığı ve 1 ay içinde hizmete alınacağı açıklandı. Muğla Milletvekili Yavuz Demir’in paylaştığı bilgilere göre, 183 servis yatağına ve 31 yataklı yoğun bakım ünitesine sahip yeni devlet hastanesinin peyzaj düzenlemesi ihalesi de yapıldı. Demir, yapımı 2017’de başlayan ama müteahhitten kaynaklanan sorunlar nedeniyle yapımı yarım kalan Bodrum Devlet Hastanesi’nin de ihalesinin 20 Mayıs’ta yapılarak, en kısa zamanda bitirilip, hizmete sunulacağını bildirdi.
Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bir açıklama yaparak, yapımı biten yeni Milas Devlet Hastanesi’nin bir bölümünün, virus pandemisi ile mücadele hastanesi olarak belirlendiğini belirterek, hastaneye kent içinen ulaşımı sağlayacak bir yolun Milas Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlanarak hazır hale getirildiğini söylemişti. Gidip yerinde gördüğümüz bu yol büyük ölçüde bitmiş ve bordür ve kaldırım düzenlemeleri Belediye ekiplerince sürdürülüyor.
Ancak hastaneye kent içinden ulaşımı sağlayacak bu yolun hastane hizmete girdiğinde yetmeyeceği çok açık. Özellikle Milas-Bodrum çevre yolundan bir kavşak düzenlemesiyle gerçekleştirilebilecek hastane bağlantı yolu ile ilgili olaraksa herhangi bir çalışma olmadığı gibi, bir açıklama da yok. Bu yol çalışması ise Karayollarının sorumluluğunda olduğundan, Milas Belediyesi’nin yapacağı bir şey bulunmuyor.
Bu konu geçmişte pek çok kez gündeme geldi. Çünkü hastanenin asıl yolu, Milas-Bodrum karayolu bağlantılı olmak zorunda. Kent içinde şimdi belediyenin bitirdiği yol, palyatif ve imar planına işlenmiş bir yol değil. Belediye o yolu mecburen açtı. Bundan iki yıl once, hastanenin kaba inşaatı bitmişken, yolun neden yapılmadığı ya da nasıl bir düzenleme öngörüldüğü yönündeki sorumuza cevap veren bir önceki dönem AKP Milletvekili Nihat Öztürk’ün “bu hastaneyi oraya yapan devlet, merak etmeyin, yolu da nasıl yapacağını düşünmüştür; yapılınca görürsünüz” sözünü ise hiç unutamıyoruz.
Bu yolun ivedilikle gündeme alınması ve kavşak düzenlemesinin bir an once planlanarak yapılması gerekiyor. Çünkü şu anda Belediyenin acil olarak açtığı yoldan ulaşım çok zor ve kesinlikle ihtiyaca cevap verecek durumda değil. Mutlaka çevre yolu bağlantılı ve kavşaklı yolun planlanıp yapılması gerekiyor.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis