Metin Ergun’dan Ticari Yatçıları İlgilendiren Soru Önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, ticari yatçılık işi ile gili faaliyet gösterenerin KDV uygulamalarındaki adaletsizle ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat albayrak’ın cevaplaması amacı ile TBMM Başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi verdi.

Metin Ergun’dan Ticari Yatçıları İlgilendiren Soru Önergesi

Ergun’un önergesi şöyle:

“Turizmin ülkemiz ekonomisi açısından ne kadar hayati bir sektör olduğu herkesin malumudur. Turizm potansiyelimizi geliştirebilmemiz açısından bu sektördeki işletmelere gereken desteklerin verilmesinin ve kolaylıkların sağlanmasının da ne kadar önemli olduğu açıktır.

Bu kapsamda, ülkemizde adeta birer yüzen butik olarak değerlendirilen ticari yatlar açısından da bu destek ve kolaylıkların sağlanması gerekmektedir.

Yürürlükteki mevzuata göre, tüm konaklama tesislerinde KDV oranı %8 iken, bu oran ticari yat işletmecileri için %18’dir. Unutulmamalıdır ki, ticari yatçılık da başlı başına bir konaklama hizmetidir. Zira bu alanda yıllık 1 milyon geceleme yapıldığı hesaplanmaktadır. Turizm için hayati bir alan olan konaklamanın önemli bir bileşeni olarak görmemiz gereken ticari yat sektörüne yönelik, artan deniz turizmi maliyetlerini göz önünde bulundurduğumuz zaman, KDV oranlarını diğer konaklama işletmecileri için uygulanan %8 düzeyine indirmek bu sektöre önemli bir destek olacaktır. KDV oranlarını diğer konaklama tesisleri için uygulanan %8 oranına tabi tutmak sektörde rekabet eşitliği açısından da önemli bir işlev görecektir.

Bu bilgilerden yola çıkarak;

  1. Ticari yatçılık sektörü için KDV oranını %8’e indirme konusunda bir çalışmanız var mıdır?
  2. Eğer böyle bir çalışma yok ise, bu sektörün içinde bulunduğu koşulları iyileştirmeye yönelik teşvik veya destek anlamına gelecek herhangi bir çalışmanız var mıdır?”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık