MHP 13. Olağan Kongresi Toplandı

​​​​​​​MHP Milas 13. Olağan Kongresi 16 Ağustos Pazar günü Milas Belediye Toplantı ve Evlendirme Salonu'nda toplandı. Tek aday olan Emin Nazmi Ünlüsoy yeniden başkan seçildi.

MHP 13. Olağan Kongresi Toplandı

MHP Milas 13. Olağan Kongresi pazar günü toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan kongrede; MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP Muğla Eski Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, Ak Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Ak Parti Milas İlçe Kadın Kolları Teşkilatı, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Esnaf Odası Başkanı Celal Devrim, Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül katıldı.

MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu konuşma yaptı. İzmir Muğla Milletvekili Hasan Kalyoncu başkanlığında oluşturulan genel kurul divanının yerini almasının ardından faaliyet raporu ve maliyet raporları okunarak ibra edildi.

Genel kurul daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunması ve siyasi konuşmalar ile devam etti.  Raporda MHP'de her görev önemlidir, "kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" mesajı vurgulandı.

 

“Bu İttifak Siyasi Hesaplar İle Kurulmamıştır”

Konuşmasının son bölümünde Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasetini açık şeffaf bir şekilde yaptığına da değinen Ünlüsoy, “Bozuk bant gibi Cumhur İttifakı'nı sürekli hedef almakla vakit geçirenler gözlerden kaçmamaktadır. Onlar ne derse desin cumhur ittifakı ülkemiz üzerinde hesap yapanların oyunlarını bozmaya devam edecektir. Çünkü bu ittifak siyasi hesaplar ile kurulmamıştır. Milliyetçi ülkücü hareket var olduğu sürece milli üniter devlet yapımıza birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize kimsenin gölge düşürmeye gücü yetmemiştir, yetmeyecektir de. Milas ilçe kongremizin vatanımıza milletimize ve Türk’ün şanlı bayrağına selam durmanın hayalini kuran tüm coğrafyalara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle kurucu Genel Başkanımız Başbuğ Alparslan Türkeş'i ve ülkücü şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kongremizde emeği geçen teşkilat mensuplarımıza ve burayı şereflendiren değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyor sizleri Allah'a emanet ediyorum” dedi.

 

“ Teşkilat Ve Doktirini Bizim Olmazsa Olmazımızdır”

Konuşmacı olarak söz alan MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu şunları ise:

“MHP’yi diğer partilerden ayıran en önemli unsurlardan birisi ideolojik bir hareket olmasıdır. Biz ülkücüler olarak bir davaya gönül verdik. Türk milletine gönül verdik. Karşılıksız sevdik. Bu vatanı, bu toprağı, bu milleti karşılıksız sevdik. Her şeyi elimizden geldiği kadar yaptık.

Biz sizlere dava arkadaşı olarak bakıyoruz. Partinin hangi kademesinde olursa olsun herkes eşit, herkes dava arkadaşı. Kurulduğu günden beri birçok haksızlıklara, birçok işkencelere maruz kalan bir ideolojik hareketiz biz. Bugünlerde ise özellikle 15 Temmuz sonrasında Türk milletini çöktürmeye çalışanlar var. Yedi düvel üzerimize gelmekte. Bizden önce büyüklerimiz mücadelesini vermişti, şimdi sıra bizde. Amerika’nın desteklediği bir 15 Temmuz olayı yaşadık. Türkiye bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Vatandaşımızın birliği ve beraberliği ile bu saldırı püskürtüldü.

Cumhur ittifakı bu ülkenin garantisi haline geliyor. Şimdi Amerika muhalefete destek veriyor. Terör örgütlerinin tamamı, Avrupası, Asyası hepsi muhalefeti destekliyor. Dostumuz belli. Cumhur İttifakı bu ülkenin geleceği. İnşallah güzel yarınlara bizleri çıkaracaktır. Hepimize çok büyük işler, görevler düşüyor. Bu ülkeyi sağ salim bir şekilde geleceğe taşımak bizlerin omuzlarında. Bu kongreler onun için çok önemli. Güçlü teşkilat yapısı ile çıkıp, yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra oylamaya geçildi. Ünlüsoy ayrıca oy kullanırken oluşan sırada kadınlara ve yaşlılara öncelik verilmesini, sosyal mesafenin korunmasına özen gösterilmesini istedi. 183 delegenin oy kullandığı seçimlerde 5 boş oy çıkarken, 178 geçerli oyu alan tek aday Emin Nazmi Ünlüsoy, yeniden MHP Milas İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Ünlüsoy' un teşekkür mesajı sonrası kongre sona erdi. 

 

Yönetim Listesi Değişmedi

Yönetim kurulu listesi ve il delege listesi ise değişmedi.

Yönetim kurulu asil listesinde: Zafer Özkan, Özay Gezgin, Fevzi Akkoç, Cüneyt Akar, Savaş Ergül, Selmin Yücel, Filiz Sarı, Celal Eyidil, Zekariya Demirtaş, Ramazan Güneş, Kamuran Direcekli, Mehmet ErolAli Öktür, Mehmet İncikan, Burak Demir, Kınal Özdemir, Atınç Çıplak, Erkan Yiğit yer alıyor.

Yeniden başkan seçilen Ünlüsoy teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Değerli il başkanım, ilçe başkanlarım, sayın milletvekillerimiz teşkilatımızın kıymetli yöneticileri, ülkü ocakları başkanlarım, aziz dava arkadaşlarım, saygı değer basın mensupları;

13. Milliyetçi Hareket Partisi Milas İlçe Kongresi'ne katılan herkese teşekkür ediyor bütün değerli delegelere, fedakarca çalışan teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Daha nice kongreleri heyecanla gerçekleştirmeyi temenni ediyorum. Kurultay sonucunun kutlu davamıza, partimize ve ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. 

Ne mutlu türküm diyene...   "

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık