Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİDOSK faaliyetleriyle göz dolduruyor

​​​​​​​2013 yılında kurulan Milas Dağcılık, 62 lisanslı dağcı sporcusu, 90 üyesi ve 10 yıllık birikimiyle gerçekleştirdiği doğa yürüyüşleri, kamp ve arama kurtarma birimiyle dikkat çekiyor. Kaymakam Böke’yi ziyaret eden Milas Dağcılık üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MİDOSK faaliyetleriyle göz dolduruyor
  • 13 April 2022, Wednesday 11:13

2013 yılında kurulan, 2014 yılından beri Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi olan, 62 lisanslı dağcı sporcusu ve 90 üyesi bulunan Milas Dağcılık, son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor.

250-300 doğa dostu ve on yıllık birikimiyle Milas’ta ve yurt genelinde çeşitli faaliyetler yürüten Milas Dağcılık Yönetim Kurulu Başkanı Baki Çetinkaya ve üyeler,  Milas Kaymakamı M. Ünver Böke’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarette, Kaymakam Böke, faaliyetlere davet edildi. Böke, zaman ve imkanlar ölçüsünde faaliyetlere katılmaktan memnun olacağını belirtti. 

ARAMA KURTARMA BİRİMİ KURULDU

Trekking, doğa yürüyüşleri, kamp, dağcılık ve yüksek irtifa tırmanışları yürüten Milas Dağcılık Kulübü, kültürel faaliyetler konusunda da çok sayıda etkinlik düzenliyor.
Milas Dağcılık üyeleri ayrıca; kırsalı, Karia yürüyüş yollarını iyi tanımaları dolayısıyla, yıllardır doğada yapılan arama kurtarma ve dağcılık faaliyetleri neticesinde edinilen tecrübeleri, doğada meydana gelecek kayıp, kaza, doğal afet, vb. gibi durumlara en kısa sürede müdahalede bulunmak amacıyla “Milas Arama Kurtarma Birimi” oluşturdu. Bu birimde görevli üyelere ilkyardım, arama kurtarma ve afet eğitimi verildi.

ŞENLİK DEVAM EDECEK

Milas’ın tanıtımı için önemli bir etkinlik niteliği taşıyan ve geleneksel hale getirilen, pandemiden dolayı bu yıl yapılamayan “Latmos Dağcılık ve Doğa Şenliği’nin de önümüzdeki yıl yapılması için kollar sıvandı.

“BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİBİZ”

Milas’ın Bafa Gölü Tabiat Parkı, Labranda, Kapıkırı Herakliası, İncirlin Mağarası, Euromos, İasos antik kenti, Gökçeler Kanyonu, Beçin Kalesi, Yediler Manastırı, Asar Tepe gibi tarih ve doğal güzellikleriyle eşsiz coğrafyaya sahip olduğunu belirten MİDOSK Başkanı Baki Çetinkaya, “Kaymakam Böke’ye ilçemiz sınırları içinde doğa sporları yapmak için ideal parkurları içinde barındırdığını, bu yönden büyük bir potansiyele sahip olduğunu, Milas Dağcılık olarak bu potansiyelin farkında olduğumuzu ve yaptığımız etkinliklerle tanıtmaya çalıştığımızı belirttik. Yine mevcut Karia parkurlarına ilave ilçemizde bulunan tarihi ve doğal özellikleriyle ön plana çıkan yeni parkurların işaretlemesini yaparak tarih ve doğa turizmine katkı amaçlı hedeflerimizi ve sosyal sorumluluk projelerimiz hakkında bilgi verdik. Kendisine yakın ilgisinden dolayı Milas Dağcılık ailesi adına teşekkür ederiz.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık