MİFAD Üyeleri, ‘Güneş Abla’nın Mutfağı’nda buluştu…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

MİFAD Üyeleri, ‘Güneş Abla’nın Mutfağı’nda buluştu…
  • 24 October 2018, Wednesday 5:59

Kısa adı MİFAD olan Milas Folklor Araştırma Kulübü Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, eşleriyle birlikte hafta sonunda kahvaltı etkinliği düzenledi. Milas-Bodrum Karayolu üzerindeki ‘Güneş Abla’nın Mutfağı adlı işletmede bir araya gelen üyeler, önümüzdeki süreçte yapılacak faaliyetleri planladılar.

MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli, dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri, eşleriyle birlikte düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler. Dernek Başkanı Emekli, her şeyden önce bu tür buluşmaların dernek üyeleri arasındaki dayanışmayı arttıracağını belirterek; “Bizler sadece bir dernek değiliz. Biz ilk gün yola çıkarken; üyelerimizle birlikte, her geçen gün büyüyen, gelişen bu kentin sosyal ve kültürel yapısına katkı sunmaya çalışacak olan kocaman bir aile olmayı planladık ve bazı ilkleri de ortaya koyarak bu yola çıktık. Gelinen noktada derneğimiz, sıradan bir dernek olmak yerine, ilçemiz adına düzenlenen her türlü organizasyon için elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Başta Milas Kaymakamlığımız, Milas Belediyesi, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, oda ve dernekler tarafından düzenlenen tüm organizasyonlara karşılık gözetmeksizin katıldık. Bundan sonra da aynı tavır ve düşünce ile davranmaya devam edeceğiz.

Geçen yıl konulan hedefler doğrultusunda şu anda AB Fonları ve Kültür Bakanlığı’ndan yararlanmak üzere başlatılan proje çalışmaları devam ediyor. Umarım düşündüğümüz gibi sonuçlanır, çünkü biz bu fonları ilçemizin kültür envanterini çıkarmak için kullanacağız. Sadece bununla kalmayıp, her yıl düzenlediğimiz gençlik festivalinin içeriğini daha da zenginleştirmek, Milas’ımıza yakışır ve uluslararası bir düzeyde festival yapmak için kullanacağız. Sonuçta yapılacak tüm çalışmalar ilçemiz içindir.

Bu nedenle bizler sayıca ne kadar fazla bir araya gelir isek, ortaya konulacak fikirler daha kısa sürede, nicelik ve nitelik bakımından da o kadar zengin olacaktır. Bu buluşmaları daha sık yapmalıyız” diyerek, önümüzdeki süreçte yönetim olarak yapılması düşünülen projeleri aktardı.

Bir süre üyeler tarafından tartışılan projeler, son halini aldıktan sonra yeniden bir araya gelinerek, karara bağlanacağı belirtildi.

Birlikte keyifli bir ortamda yapılan kahvaltının ardından günün anısına çekilen fotoğrafla, kahvaltı etkinliği sona erdi.

  

  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık