MİLAS BELEDİYE BAŞKANI AV. MUHAMMET TOKAT’IN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

Kendisi de avukat olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 5 Nisan Avukatlar Günü' nü kutladı..

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI AV. MUHAMMET TOKAT’IN  5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

Kendisi de avukat olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:“Kamunun vicdanını temsil eden Avukatlar ve Barolar üstlendikleri bu zor görev ile vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının en önemli güvencelerindendir.

Güçlü bir yargı ancak güçlü ve bağımsız bir savunmayla sağlanabilir. Hukuk sistemimizin ayrılmaz bir parçası olan avukatlarımız, “Adalet mülkün temelidir” anlayışı ile toplumumuzdaki hak ve özgürlüklerin savunucusu olarak, fedakârca hizmet etmektedirler.

Avukatlar ne kadar güçlü olursa, avukatlar ne kadar itibarlı olursa, avukatlar ne kadar ilkeli olursa, adalet de o kadar güvencede olur.

Adalet ise toplumun huzur, güven, eşitlik içinde birlikte yaşamasını sağlayan en önemli unsurdur. Adaletin sağlanmasında ise en önemli rol savunmanın, yani avukatlarındır.

Bu vesileyle kamu vicdanına ve yasalara bağlı olarak; birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, meslek hayatlarında başarılar ve çalışmalarında kolaylıklar dilerim. “

 

 

                                                                                                                 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık