Milas Belediye Başkanı Boğaziçi Mahallesi site yöneticilerinin sorunlarını dinledi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan yardımcıları ve birim daire amirleri ile beraber önceki gün Boğaziçi mahallesinde bir sohbet toplantısı düzenleyerek, site yöneticisi ve mahalle sakinlerinin talep, şikayet ve sorunlarını dinledi.

Milas Belediye Başkanı Boğaziçi Mahallesi site yöneticilerinin sorunlarını dinledi
  • 04 October 2022, Tuesday 15:55

Adnan BİLEK
Buluşmaya; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Halil Mutlu ve Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun’un yanı sıra belediye birim müdürleri, merkez mahalle sakinleri ile sitelerin 70’i aşkın temsilcisi katıldı.

Başkan Tokat, alana giriş yaptığı esnada çiçeklerle karşılandı.

Dile getirilen sorunların; su, kanalizasyon ve sahil düzenlemesi gibi konular olduğundan, sadece dinleyerek Muğla Büyük Şehir Belediyesine ileteceğini ve konuların takipçisi olacağını vaadetti.

Sahipsiz hayvanlar için hayvan barınağı talebini en kısa zamanda gerçekleştireceğini dile getiren Muhammet Tokat, Site içerisindeki ve imar barışı ile ruhsat alınan kaçak inşaatlarla ilgili; Muğla Şehircilik ve iklim müdürlüğünden gelen yıkım kararları doğrultusunda işlem yaptıklarını veya para cezası uyguladıklarını belirtti.

İnşaat yasağı olmasına rağmen inşaata devam edenler için ise; bu kararın Muğla Valiliği tarafından verildiğini ama valilik makamına müracaat edenlere de o makamdan tekrar izin verilmesi sonucunda konuya müdahale edemediklerini açıkladı.

Geyik barajındaki suyun Milas ve mahallelerine tahsisine karar verilmesine rağmen, DSİ 21.Bölge müdürlüğünce proje değişikliği yapılarak, Bodrum belediyesine tahsis edilmesi sonucu su ihtiyacı sıkıntısının baş gösterdiğini ve MUSKİ'nin ciddi olarak konunun çözümü ile ilgilendiğini belirtti.

Resmi nüfusun 150 bin olmasına ve İller bankasının bu sayıya göre yardım yapmasına mukabil, yazın 4 ayın nüfusun 4 katına çıktığını ve sorunlara ekip olarak ulaşmakta zorlandıklarını açıklayan Muhammet Tokat, vatandaşlardan nüfuslarını Milas'a getirmeleri önerisinde bulundu.

Büyükşehir Yasası’nın getirdiği geçiş sürecinin henüz tamamlanmadığını dile getiren Başkan Tokat, “Vergi muafiyeti, önce 5 yıldan 6 yıla, ardından 10 yıla çıkarıldı. 2023 başı itibariyle sona erecek. Böylece normal bir sürece geçilecek derken, yeni bir yasal düzenleme oldu. Mahalleler kırsal ve merkez mahalle olarak ayrıldı. Merkez statüsünde olan mahalleler vergi verecekler, kırsal mahalleler vergi vermeyecek. Türkiye’nin en fazla mahalleye sahip ilçelerinden biri olan Milas’ta bu kriterlere göre yüzde 80’i yine kırsal olacak ve Milas yine yüzde 20 ile geçinecek. Şu anda 132 mahallesi olan Milas Belediyesi, sadece 18 mahalleden vergi alıp, diğer mahallelere hizmet götürmeye çalışıyor. Buna rağmen Milas Belediyesi 132 mahalleye eşit hizmet götürüyor.” dedi.

Toplantı sonunda gazetemiz köşe yazarı Adnan Bilek'in, 2024’de Belediye Başkanlığına aday değilim sözünüzün hala arkasında mısınız sorusuna, “Hayır değilim, önceliğimiz genel seçimler” şeklinde yanıt vermesi düşündürücü bir cevap oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık