Milas Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı..

​​​​​​​Milas Belediye Meclisi, pandemic nedeniyle, 7244 sayılı kanun gereği işyerleri kapanan vatandaşlardan alınacak kira ve katı atık vergilerinden muaf tutulması ya da ertelenmesiyle ilgili uygulamaları yapabilmek için, çeşitli kararlar aldı.

Milas Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı..

Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın başkanlığında, Cuma günü saat 11:00’de belediye evlendirme salonunda toplanan belediye meclisi için, salgın önlemleri çerçevesinde, alışılagelmiş oturma düzeninden farklı bir uygulama yapıldı. Başkan ve yazman üyeler sahnede aralıklı masalarda otururlarken, meclis üyeleri de, birbirinden uzak tutulmuş masalarda oturarak meclis toplantısını gerçekleştirdiler. Bütün meclis üyeleri için masalarında maskenin yanısıra siperlikler de vardı.

İlk gündem maddesi, “Yeni koronavirüs  (Covid-19) salgını kaynaklı zorlayıcı sebepler gerekçesiyle, 17 Nisan 2020 tarih ve 31102 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7244 sayılı Kanunun 1. Maddesinin (ç) fıkrası ile Belediyemiz mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak ilgili mevzuatınca yapılan satış, ecrimisil ve kiralamadan kaynaklanan bedellerin veya tutarların, 19/03/2020 tarihinden itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken kısımlarının 3 ay ertelenmesine, söz konusu alacaklar ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilmesi ve bu kapsamda 01/04/2020 tarihi ile 01/07/2020 tarihleri arasındaki dönemin ertelenip ertelenmeyeceği hususunun görüşülmesi, (Mali Hizmetler Müdürlüğü)” idi. Başkanın konu ile ilgili açıklaması sonrasında, oybirliği ile Kabul edildi.

İkinci konu, salgın kaynaklı alınan önlemler nedeniyle, kanunlar ve genelgeler kapsamında faaliyetleri durdurulan işletmelerin, MUSKİ tarafından su faturaları ile birlikte tehsil edilen Katı Atık Ücretlerinden, faaliyetleri durdurulan dönemler için muaf tutulması, yani bu sure için Katı Atık Ücreti alınmaması kararlaştırıldı.

Yine, su aboneliği bulunmayan veya ön ödemeli su sayacı kullanan ve katı atık parasını Milas Belediyesine 6’şar aylık iki dönemde ödeyen işyerlerinden, yasa ve yönetmeliklerle faaliyetleri geçici sure ile durdurulan işletmelerden, faaliyetlerin durdurulduğu dönemler için Katı Atık Ücreti alınmamasına, diğerlerinin ilk dönem Katı Atık Ücretlerinin (3 aylık) ertelenmesine oybirliği ile karar verildi.

Yine, ilçemizde mevcut bulunan ve bu süreçte faaliyetlerine izin verilmeyen Pazar yerlerinde Pazar esnafının evsel katı atık ücretlerinin kapalı kaldığı süre boyunca muaf tutulmasına ve açık olan Pazar yerleri  ile ilgili olarak 2020/Mart-Nisan ve Mayıs aylarında tahsil edilmesi gereken Evsel Katı Atık Ücret ödeme sürelerinin ertelenmesine oybirliği ile karar verildi.

Başkan Tokat, alınan kararlar çerçevesinde, belediyenin 130 kiracısından, bu süreler için ücret alınmamasına karar verilirken, 362 kiracının da kiralarının ertelenmesinin sağlanacağını bildirdi.

Başkan Tokat, meclis toplantılarının  pandemi yasası nedeniyle Meclis toplantılarının da ancak kaymakamlık izniyle gerekli önlemleri alarak olağanüstü ve kısa toplanması gerektiğinden, bu konular görüşüldükten sonra Meclisi kapattı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık