Milas Belediye Meclisi toplandı

​​​​​​​Şezlong 20 lira oldu

Milas Belediye Meclisi toplandı
  • 05 April 2022, Tuesday 17:16

Milas Belediye Meclisi’nin nisan ayı meclis toplantısında İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki kafe, çay bahçesi ve şezlong hizmet bedelleri belirlendi. Belediyenin kafelerinde çay 3,5 liradan, Türk kahvesi 7,5 liradan, su 2,5 liradan satılacak. Plajlardaki şezlongların günlük hizmet bedeli ise 20 lira olacak.

 

Milas Belediye Meclisi nisan ayı olağan meclis toplantısı, saat 14.00'te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın koronavirüse yakalanması nedeniyle oturumu Milas Belediye Başkan Vekili Mehmet Ateş yönetti. Mecliste 13 ana gündem, 10 komisyon raporu, 4 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı öncesi konuşma yapan Ateş, koronavirüse yakalanan Başkan Tokat'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Daha sonra Meclis toplantısında, 1 yıl görev yapacak komisyon üyeleri seçildi. Encümen Üyeliğine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Ali Rıza Öner, Mustafa Özgülergil, Ali Kurt seçildi. Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliğine ise 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Cenk Şimşek, Cüneyt İlter, Tacettin Yıldız, Hasan Çemrek, İlhan Şimşek seçilirken, İmar Komisyonu Üyeliğine de 1 yıllığına  Harun Reşit Çavuşoğlu, Hürol Önder, Gülşen Gökçe, Sinan Erbey, Gürsel İnce seçildiler. Milas Belediye Meclisi’nin nisan toplantısında İçkili Yerler Belirleme Komisyon Üyeleri de yeniden belirlendi. Komisyona Cemil Zeybek, Mehmet Tiryaki, Osman Balcı, Sinan Yılmaz, Ali Kurt seçildi.

 

Mecliste görüşülen 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu AKP ve MHP'nin red oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 2021 Mali Yılı Denetim Komisyon Raporu da okunarak meclise bilgi verildi.

Sabit ve Mobil Haberleşme Ekipmanları Tesis Yeri Kullanım Bedeli dahilinde olan Saha Dolabı kullanım ücret tarifesi belirlenmesi talebi ile Belediye Meclisinin 2022/70 sayılı kararı ile alınan Labranda Su Bayilerinin yaz döneminde (Haziran-Temmuz-Ağustos) satış yapmak için stok amaçlı alınan Pet Su grubu ve Bardak Su grubu için verilen iskontolarla ilgili olarak ödeme-vade tarihleri ile nakliye mesafelerinin (gidiş-dönüş) yeniden değerlendirilmesi ve 2021/276 sayılı Meclis kararı ile belirlenen 2022 yılında Hizmet Karşılığı Alınacak Ücret Tarifeleri bölümünde yer alan  cafe ve çay bahçeleri ile şezlong ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi maddesi, meclis sonunda verilecek aranın ardından görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

 

“Belediye olarak çok amaçlı sosyal tesis yapılması için tahsis talebinde bulunulan; DSİ 21. Bölge Müdürlüğüne ait Menteş Mahallesinde bulunan 110 ada 54 parselde kayıtlı 3749,69m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30. maddesi (bedelli) kapsamında devir talebinde bulunulması durumunda DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce değerlendirileceği hususunun görüşülmesi” maddesi oybirliğiyle komisyona sevk edildi.

Süleyman Şentürk’ün, İsmetpaşa Mahallesi 264 ada 44 parselinden geçen yolların kamulaştırılması talebinin görüşülmesi maddesinde, komisyon talebi üzerine ek süre verildi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğünün; Kırcağız Mahallesinde mülkiyeti Belediyeye ait 172 ada 7 parselde kayıtlı 546,96m2 yüzölçümlü taşınmaza ihtiyaç duyulduğundan Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi talebi, komisyon raporuna istinaden 5 yıl süreyle Sağlık Bakanlığına tahsis edildi.

Milas Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün; Mülkiyeti Belediyeye ait Selimiye Mahallesi 195 ada 1 parselde kayıtlı 324,20m2 yüzölçümlü taşınmazın Hazineye bedelsiz devir talebi kabul edildi.

Polat Maden San. Ve Tic. A.Ş. nin, Sarıkaya Mahallesi 170 ada 15 parsel ve 196 ada 48 parseldeki taşınmazların taraflarına rayiç bedel üzerinden satılması veya kiralanması talebi için komisyona ek süre verildi.

Akkovanlık Mahallesi dahilinde Esan Eczacıbaşı End. Hamm. San. ve Tic. A.Ş.'nin  uhdesindeki Sicil:6448 (ER:1079005) nolu 4. Grup İşletme Ruhsatlı Feldispat sahasının , 3213 sayılı Maden Kanunu 7. maddesi kapsamında ruhsat sınırları dahilindeki 222,79 Ha'lık alan için, 1. sınıf GSM (Gayri Sıhhi Müessese) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı talebinin Belediye Meclisince incelenerek bir karar alınması talebi, komisyonun Muğla YİKOB'ca değerlendirilmesi talebi üzerine kabul edildi.

Meclisin ek gündem maddesi olan 2 adet kamyon alınması talebi ve Suçum Mevkisinde yeni hayvan bakım evi yapılması talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısı, verilen 15 dakikalık aranın ardından devam ederken cafe ve çay bahçeleri ile şezlong ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi maddesinde şu ürünlerin fiyatları belirlendi: Küçük çay 3,50 TL, duble çay 7,00 TL, Türk kahvesi 7,50 TL, Nescafe 9,00 TL, Su 2,50 TL, Tost 20,00 TL, kahvaltı 40,00 TL, ekmek arası köfte 30,00 TL, tabak köfte 35,00 TL, şezlong 20,00 TL.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık