Milas Belediye Meclisi’nin AKP Grubundan Başkan Tokat’a cevap

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

Milas Belediye Meclisi’nin AKP Grubundan Başkan Tokat’a cevap

Geçtiğimiz günlerde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından yapılan basın açıklamasında ifade ettiği bazı konular hakkında AKP’li Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşı açıklama yapıldı… AKP Belediye Meclis Grubu adına açıklama yapan Ayşegül Semerci Güneş, su zamları, satışa çıkarılan zeytinlik ve tarlalar, alt yapı ve üst yapı çalışmaları, Atatürk Bulvarı çalışmalarına değindi…

Milas Belediye Meclisi’nin AKP’li üyeleri tarafından dün saat 14’te AKP Milas İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yapıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 10 Ekim’de yaptığı açıklamayla ilgili açıklamayı çok sayıda partili yurttaş da takip etti.

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından düzenlenen basın açıklamasında bazı meclis üyeleri hakkında iddialara yer verildiğini ve bu iddialarla ilgili açıklama yapma gereksimi duyduklarını belirterek, AKP’li meclis üyeleri adına açıklamayı yapması için sözü belediye meclis üyesi Ayşegül Semerci Güneş’e bıraktı. Güneş tarafından okunan yazılı açıklama -aynen- şöyle:

 

Hiçbir konuda sessiz

kalmayacağız

AK Parti Milas Belediye Meclis Üyeleri olarak bugüne kadar hep sorumlu muhalefet bilinci ile hareket ettik. Milas ilçemiz 30 Mart 2014’den itibaren yeni bir yönetim süreci ile yönetilmeye başlandı. Yeni büyükşehir uygulaması şu an yürürlükte ve bu geçiş sürecindeki sorunları da bilen bir siyasi parti olarak 2,5 yıldan bu yana mümkün olduğu kadar belediye çalışmaları ile ilgili sorumlu muhalefet anlayışımızla toleranslı davranmaya çalıştık. Ancak gelinen bu süreçte; Milas halkımızın öncelikle şunu bilmesini ve bizlerden duymasını istiyoruz.

Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak, ilçemizin menfaatine olmayan hiçbir konuya imza atmayacağımıza, toplumsal fayda görmediğimiz hiçbir konuda sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz

 

Yatırım olarak geri

dönmemiştir

2014 Milas Belediyesi Meclisine Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı ile 6360 sayılı yasa ile Belediyemize devir edilen zeytinlik taşınmazlarının satışına Ak Parti Belediye Meclis üyeleri olarak RED oyu verdik. Maalesef; 383 adet 1761.701,86 metrekare Milas Belediyesi Mülkiyetinde bulunan zeytinlik arazilerinin satışını Milas Belediye Başkanı sayın Muhammet Tokat, CHP ve MHP belediye meclis üyeleri oy çoğunluğuyla onaylamışlardır. Satışları tamamlanmış fakat satılan mahalle mülkiyetlerinin gelirlerinin hiçbiri eskiden adı köy olan yeni mahallerimize hizmet ve yatırım olarak geri dönmemiştir. Bu gelirler Milas merkez mahallerde yapılan yol çalışmalarında harcanmıştır. Bu yapılanlar köylerimize yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu mülkiyetlerin köy tüzel kişiliklerinden geldiği ve o köylerimizde yaşayanların olduğu unutulmuştur.

Ocak 2016 Milas Belediyesi Meclisine Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı ile ilçemiz Balcılar, Kırcağız, Savran, Koru mahallelerinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait arsa gayrimenkullerin satışı ile ilgili talebe Ak Parti grubu olarak Balcılar ve Kırcagız Mahallesindeki arsa mülkiyetlerinin satışına RED, Koru ve Savran’daki arazilerin tarla vasıflı olduğu için ekilip biçilebilmesi için kabul oyu verilmiştir. Milas Belediyesi arsa ve tarla vasıflı 66 adet arazisini 21 milyon 275 bin 575lira 45 kuruşa satış bedelini belirleyerek arazileri kapalı ihale usulüyle satışa çıkmıştır.

Keşke Milas halkımıza ait olan, bu kadar satılan zeytinliklerin, arsaların ve tarlaların satış geliri, Milas Kanalizasyon ve Alt Yapı İhalesinden sonra bozulan yolların borçlarını ödemek için harcanmamış olsaydı. Çünkü daha çooook kazılıp tekrar onarmak için defalarca kez yeniden açılıp yeniden kapatacaktır.

Çünkü Milas Alt Yapısı ihalesini alan firma ne Milas Belediyesi Fen İşleri, ne de Muğla Büyükşehir (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yeterince denetlenmemiştir. İhaleyi alan firma düzensiz ve plansız iş programıyla işe başlamış 2,5 yıl boyunca. Milas Halkımıza gelişmemiş şehir görünümünde bir hayat yaşatmışlardır. Milas halkı olarak yaşadıklarımıza değmiş olsaydı keşke. Keşke ihaleyi alan firmaya, önce yağmur suyu boru hattı döşetilmemiş, önce kanalizasyon hattı döşetilmiş olsaydı. Çünkü yapım tekniği olarak 80 – 100 santim derinlikte yağmur suyu hatları, 2 -7 metre derinlikler arasında kanalizasyon hatları inşa edilir. Yağmursuyu hatları yol seviyesinin 80-100 santim altından geçtiği için ihaleyi alan firma kârlı kısmı önceden yapmaya başlamıştır.

Yağmursuyu hatlarını yaparken de istediği yerlerden işe başlayıp bozmuş oldukları eski kanalizasyon hatlarını da Balavca Deresine bağlanan yağmursuyu hatlarına bağlamıştır. Böylelikle kanalizasyon suları yağmur suyu hattına karışmıştır. Bu projenin yegane amaçlarından biri olan Balavca deresinin kanalizasyon hatlarından arındırılması işlevsel olarak sabote edilmiştir. Bağlantı noktaları unutulmuş ve sözde düzeltilmeye çalışılmıştır.

Defalarca meclis toplantılarında bu durumu bildirdik. İhaleyi alan firmanın geçici kabulünün yapılmamasını talep ettik. Fakat bu sağlıksız durumdan Milasımızı kurtarmak için çalışmalar yapılmadı. Milas’ın Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Altyapı Projesi için yüklenici firma Yertaş-Kayaoğlu Adi Ortaklığına İhale bedeli 65 milyon 249 bin 401 lira ödenmiştir. Milas bunca harcanan paraya ve sıkıntıya karşı bozuk bir alt yapıya sahip olmuştur.

 

Su zammına

Hayır diyoruz

Bu da yetmedi Milasımıza ve Muğlamıza, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından suya zam yapıldı. Daha önce konutlara 2 liradan temin edilen suyun ton fiyatı, yapılan % 30 civarındaki zammın ardından 2 lira 64 kuruşa çıktı. 1 lira olan atık su bedeli ise 1 lira 40 kuruş oldu. Zamlı tarifeler Temmuz ayı itibariyle faturalarda yerini aldı. Zamdan önce 14 ton suyu 49,14 TL’ye alan abonenin bu ay aynı miktar suya ödediği fiyat 64,87 oldu.

Daha önce suyun tonunu 2 liradan alan konut aboneleri, yapılan zam ile artık suyun tonunu 2,64 kuruştan almaya başladı. Zam sadece suya yapılmadı. Atık su bedelleri de artırıldı. Daha önce konut abonelerinde 1 lira olan atık su bedeli Temmuz ayından itibaren 1,40 kuruşa çıkarıldı. İşyerlerinde ise yeni satış fiyatı 4 lira 80 kuruşa yükseltilirken, atık su bedeli 2,40 oldu. Ödenen KDV miktarı da yükseldi. Konut abonelikleri de, 14 ton su için 3 lira 36 kuruş KDV ödeyen abone, aynı miktardaki su için artık 4 lira 53 kuruş KDV ödeyecek.

 

Fark kalmadı

Mekanik ve ön ödemeli sayaçlar arasındaki fark da kaldırıldı. Ön ödemeli sayacı olan aboneler mekanik sayaçlı abonelere göre suyun tonunu biraz daha düşük fiyattan alabiliyordu. Yapılan son düzenlemelerle bu fiyat farkı da ortadan kaldırıldı.

Milas’ta yaşayan halk olarak ve Ak Parti Milas Belediye Meclis Üyeleri olarak Muğla’da fahiş oranda yapılan su zammına hayır diyoruz. Suyu arıtarak halka dağıtan belediyeler dahi böyle bir zam yapmazken, vatandaşını düşünmeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğünü kınıyoruz.

 

Bitmeyen Atatürk Bulvarı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı ve bitmediği için bütün Milasımıza bıkkınlık getiren, bütün esnafımızı isyan ettirten, biteceği tarih belli olmayan yol yapımı çalışmalarına uzun süredir devam edilmektedir. Soruyoruz; şehrimizin kalbindeki 29 Haziran 2016 tarihinde bitmesi gereken Milas Atatürk Bulvarı yol kaldırım ve meydan düzenlemesi ihalesini alan şirket neden bitiremedi? Bu firmaya ceza yaptırımları uygulanıp uygulanmadığını, yoksa yandaş bir firma olma olasılığı mı söz konusu olduğundan göz yumulup yumulmadığını soruyoruz.

Çünkü bu firmanın hiçbir yetkili tarafından denetlendiğini ve kontrol edildiğini düşünmüyoruz. Sahada firmanın mühendisleri bile yok. Herkes biliyor ki, bu firma daha yeni yapılan yağmur suyu hatlarına ve kanalizasyon hatlarına zarar vererek çalışmaya başladı. Bu işi kontrol etmesi gereken kontrol mühendisleri nerede?

Bu güzergah Milas’ın kalbi, girişi, çıkışı. Bu güzergah üzerinde esnaflar, okullar, Orman İşletmesi, hastane, Emniyet Müdürlüğü, Hükümet Konağı gibi önemli kurumlar, bölgede ikamet eden insanlar var. Bu projede o kadar büyük yanlışlar, eksikler var ki; yol tek şeritlik gidiş yoludur. Yolda araç arızası veya kaza durumunda acil çıkış yolu yoktur. İkinci bir aracın geçme şansı da yoktur. Yol trafiğe kapalı beklenecek, ambulans veya itfaiye aracı nereden geçecek belli değildir.

Yollar, inşaat devam etmekte iken kullanıma açıldı. Milas halkı olarak; okulların açıldığı gün ne yaşadığımız unutulmayacaktır. Trafiğe açılınca görüldü ki; planlama hatalarıyla dolu. Yol çalışmalarından halkımızın arabalarının alt kısımları bozulduğu gibi, bundan sonra kavşaklardan ve dönemeçlerinin darlığından kaynaklı, arabalarımızın ön ve arka kısımlarında da pekçok hasar meydana gelmiştir ve bu husus ilerleyen günlerde devam edecektir.

Bilim ve teknolojinin geliştiği, trafik yoğunluğunun arttığı bir dönemde yolların genişletilmesi gerekirken yolların tek şeride düşürülüp daraltılması hem bilime hem tekniğe hem belediyecilik anlayışına aykırıdır.

Milasımızın merkezinde ve etrafında bir türlü bitmeyen ihalelerden ve hatalı imalatlardan çok sıkıldık ve bıktık. Hepimizin amacı, yaşanabilir temiz ferah bir Milas istemektir.”

 

Belediye iflas eşiğine

gelmiştir

Güneş’in ardından söz alan bir diğer AKP’li Belediye Meclis Üyesi Hürol Önder, Başkan Tokat tarafından yapılan açıklamada yer verdiği iddialara “Sayın Belediye Başkanı, mağdur edebiyatı yapıp gündemi değiştirmeyin” başlıklı yazılı açıklamasıyla cevap verdi.

Önder tarafından okunan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı.

“Belediye Başkanı sayın Muhammet Tokat 10 Ekim tarihinde tüm belediye personelini Evlendirme Salonu’na taşıyarak ve belediye hizmetlerini adeta askıya alarak bir basın açıklaması yapmıştır.

Gündemi değiştirmeyin sayın Başkan, Milas Belediyesi sizin başkanlık yaptığınız dönemde iyi yönetilmediği için iflasın eşiğine gelmiş bulunmaktadır. 30 Mart 2014 seçimleri açık propaganda döneminde 28 Mart 2014 tarihindeki mahalle toplantısında ‘31 Mart sabahı Milas Belediyesi borçsuz bir belediyedir’ demiştiniz. 31 Mart 2014 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediyesine Yüz Otuz İki Milyon Beşyüz Altmış dört Bin Üçyüz On Türk Lirası borç devri yapılmıştır.Yani borç bir nevi sıfırlanmıştır. Oysa bugün gelinen noktada Milas Belediyesinin yaklaşık Seksen beş Milyon Türk Lirası civarında bir borcu bulunmaktadır. Bu rakam Milas Belediyesinin bir yıllık gelir bütçesinin üzerinde bir rakamdır. Milas Belediyesinin sadece çalışanına Beş Milyon Türk Lirası civarında birikmiş maaş borcu bulunmaktadır. Bu bilindiği halde halâ taşeron işçi alımı ihalelerine devam edilmektedir. Sanayide esnaf belediyeye iş yapmaktan kaçınmakta, köylerde parke taşı işi yapan işçiler ve taşeronlar paralarını alamadığı için işi bırakmaktadırlar. Sözün kısası doğru ve iyi yönetilmeyen, gırtlağına kadar borçlandırılmış bir belediye gerçeği önünüzde duruyorken, hiçbir proje üretilmeyip mirasyediler gibi yalnız belediye gayrimenkulleri satılarak bu plansız harcamalardan kaynaklı bütçe açıkları kapatılmaya çalışılmaktadır. Bu gerçekleri örtbas etmek için gündem değiştirilmeye çalışılmaktadır. Belediyenin satılacak gayrimenkulü kalmayınca bu açığı nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz sayın Başkan, siz asıl onu anlatın.

 

Yargı yoluna başvurun

Size karşı sert, ağır, haksız, asılsız ve vicdansız bir itham ve saldırı altında bulunduğunuzu ve bunun yöntem olarak belediye meclisindeki soru önergesi gibi yöntemlerle yapıldığını söylemektesiniz. Size karşı bir itham ve iftirada bulunulduğunu düşünüyorsanız yapacağınız iş bunu yaptığını düşündüğünüz kişiler için yargı yoluna başvurmanızdır. Kanunla Belediye Meclis Üyelerine verilmiş bir yetkiyi kullanan Ak Partili meclis üyelerinin şahsınıza vermiş olduğu yazılı soru önergesini bir suçmuş gibi lanse edemezsiniz.

O yazılı soru önergesinde bir itham yoktur, suçlama yoktur, iftira yoktur, karalama yoktur. Yalnız Yazılı ve sanal basında yeralan iddialarla ilgili olarak iddialarda adı geçen Erkan Karaaslan isimli şahısla bağlantılı olduğu söylenen şirketlere Milas Belediyesince iş yaptırıp yaptırılmadığı, eğer yaptırıldı ise bu firmalara ne kadar ödeme yapıldığı sorulmaktadır.

Bu bir meclis üyesinin ve meclis gurubunun yapması gereken bir şeydir. Eğer yapmıyorsa meclis üyesi ve meclis gurubu görevini yeterince yerine getirmiyor demektir. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Milas seçmeni Ak Parti’ye yerelde muhalefet etme görevi vermiştir ve biz Ak Partili Meclis üyeleri olarak yasalardan aldığımız denetleme yetkisini kullanıyoruz ve sonuna kadar da kullanacağız. Biz soru sorduk ve siz de yanıt verdiniz ve bu şirketlere ve derneklere, topladığımızda KDV dahil 100.225,98 TL ödeme yapıldığını öğrenmiş olduk. Biz bu yazılı soru önergesini meclis toplantısında okumadık ve basma vermedik, yani bu işi şov için yapmadık. Bu önergeyi okuyan da, basına açıklayan da sizsiniz Sayın Başkan.

 

Darbe girişiminden

18 gün sonra

Açıklamanızda ‘15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişimini, Cumhuriyet tarihinin en acımasız ve en vahşi olaylarından biri olarak görüyorum’ demektesiniz. Bu tespitinize yürekten katılıyoruz. Ancak darbe karşıtı sese ortak olduğunuzu söylediğiniz Milas Atapark’taki toplantılara yalnız bir kez katıldınız ve Milas Belediyesi internet sitesinden darbeyi kınadığınıza dair ilk açıklamanız darbe girişiminden 18 gün sonra, 2 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanmıştır. Darbe girişiminden iki gün sonra 17 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan müzik şöleninin iptal edildiğine dair yapılan açıklamada ise, ‘Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle iptal edilmiştir’ denilmektedir. Yani bu açıklamada bile kanlı darbe girişiminden hiç bahsedilmemektedir.

 

Bildiğiniz bir şey varsa

açıklayın

Yazınızın bir bölümünde, ‘Efendi Can isimli şahıs benden önceki iki belediye başkanı Fevzi Topuz ve Hürol Önder tarafından mağdur edildiğini iddia etmekte. Benden de mağduriyetini gidermemi ve o dönemde yapıldığını iddia ettiği usulsüz işlemleri açıklamamı istemektedir’ demektesiniz ve bunu bir şantaj gibi hissettirme gayreti içerisindesiniz. Bildiğiniz bir şey varsa lütfen açıklayın. Eğer biliyor da açıklamıyorsanız suç işliyorsunuz. Adaletten hiçbir şeyi saklamayın, ne biliyorsanız adalete açıklayınız sayın Başkan.

Yazınızda ve Ak Parti meclis gurubunca verilen yazılı soru önergesi ile ilgili vermiş olduğunuz cevapta ‘Bu şahsın belediyemizle tanışıklığı benim belediye başkanı seçilmemden önceki 2006 yılına dayanmaktadır. Bana yöneltilen yazılı soru önergesinin altında imzası bulunan sayın Hürol Önder’in belediye başkanlığı döneminde bu hususlar sürmüştür” demektesiniz. Benim Hürol Önder olarak bu şahısla hiçbir şekilde ne bir görüşmüşlüğüm vardır ne de tanışıklığım vardır. Belediye Başkanlığım döneminde bu şahsa veya bağlantılı olduğu şirket veya derneklere ne bir iş verilmiştir ne de bir hizmet alımı ihale edilmiştir.

 

Bu şahıs o tarihte

devlet memuruydu

En önemlisi, Erkan Karaaslan isimli şahıs benim görev yaptığım dönemde bırakın Milas Belediyesi’ni, Türkiye’nin hiçbir yerinde ihale alamaz ve ihaleye giremez. Çünkü bu şahıs o tarihlerde devlet memurudur ve Maliye Bakanlığında Muhasebat Baş Kontrolörü görevindedir ve 2013 yılına kadar da bu görevine devam etmiştir.

FETÖ Terör örgütü ile ilişkili olmakla suçlanan Erkan Karaaslan isimli şahısla bağlantılı olduğu söylenen şirketlere; sayın Muhammet Tokat’ın Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ihale edilen ve bu işler için Milas Belediyesince yapılan ödemeler aşağıda açıkladığım şekildedir.

1.Milas Belediyesine Ören Belediyesinden devrolunan ÖRTAŞ Şirketinin hesaplarını inceletmek için, KDVdahil 23.600,00 TL ödenmiştir.

2. Milas Belediyesinin stratejik planının hazırlanması işi içinde danışmanlık ücreti olarak KDV dahil 55.460,00 TL ödenmiştir.

Bu ihaleler açık ihale sistemine göre değil, seçilen üç firmadan alman tekliflerle yapılan ihalelerdir ve bu iki ihale için yapılan ödemeler toplamı 79.060,00 TL dir.

3.Ak Parti’nin yazılı soru önergesinde belirtilen firmalara 100 adet stratejik plan kitabı basımı için KDV dahil 7.080,00 TL, Muhtarlar için 150 adet el kitabı basım işi içinde 4.725,00 TL ödeme yapılmış olup bu basım işleri için ödenen bedel toplam 11.805,00 TL dir.

4.Ak Parti’nin yazılı soru önergesinde belirtilen dernekler kanalıyla düzenlenen seminerler için eğitime katılım ücreti olarak ödenen toplam bedel KDV dahil 5.440,98 TL dir.

5.Yazılı soru önergesinde belirtilen bu firmalardan biri olan Vizyon Yayıncılık Tic.Ltd.Şti. tarafından çıkartılan ve Milas Belediyesi Mali İşler Müdürlüğünün talebi ile abone olunan Mevzuat Dergisi aboneliği için yapılan toplam ödeme KDV dahil 2.435,00 TL dir.

Ak Parti Belediye Meclis gurubunca verilen yazılı soru önergesinde belirtilen şirket veya kurumlara Muhammet Tokat’ın Belediye Başkanlığı döneminde yapılan toplam ödeme ise 98.740,98 TL dir.

Yazılı soru önergesine vermiş olduğunuz cevabi yazıda, ‘Bu işlemlerin yapıldığı dönemlerde belediye başkanları 2007 - 2008 - 2009 yıllarında Hürol Önder, 2009 yılından sonra Muhammet Tokat’tır’ demektesiniz. Hürol Önder 2007 yılında 4 ay, 2008 yılında 12 ay, 2009 yılında ise üç ay görevde kalmıştır. Milas Belediyesi Mali İşler Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda abone olunan Mevzuat Dergisi için abonelik bedeli ödemesi olarak 2006 yılı için Fevzi Topuz döneminde 350,00 TL, 2007 yılı için Mustafa Tireli döneminde 380,00 TL, 2008 yılı için Hürol Önder döneminde 395,00 TL, 2009 yılı ve sonraki dönemlerde ise Muhammet Tokat tarafından toplam 2.435,00 TL dergi abonelik ücreti ödemesi yapılmıştır. 2006 ve 2009 yılları arası dönemlerde Erkan Karaaslan isimli şahıs devlet memuru olduğu için bu şirketin sahibi veya yöneticisi olabilmesinin mümkün olamayacağı kanaatindeyim.

Yazılı önergeye verilen cevap yazısında anlamadığım bir husus da, bu dergilere aboneliğin 2009 yılından, Erkan Karaaslan’ın memuriyetten ayrılma tarihi olan 2013 yılma kadar aboneliğin dondurulmuş olup 24.04.2013 yılında tekrar başlatılıp en son abonelik ödemesinin 18.02.2016 tarihinde yapılmış olmasıdır.

 

Ölçüyü alan terzinin

adını da söyleyin

Sayın Başkan basın açıklamasında dönüp dolaşıp yine 2009 seçimlerine değinmiş ve 2009 seçimlerinin kendisi için çok zor şartlarda geçtiğini, şahsımın da binlerce kişiye iş vaadinde bulunduğumu, hatta işe alınacak işçilere boy boy kıyafet ölçüsü aldırdığımı söylemektedir. Sayın Başkan her halde karıştırıyor. 2009 yılında belediyenin taşeron işçi sayısı 150 civarındaydı. Bugün ise bu sayı 600 civarındadır. 2009 yılında belediyede boy boy kıyafet ölçüsü aldırdığımı söylüyor. Sayın Başkan, bari ölçüyü alan terzinin adını da söyleyin de millet bilgi sahibi olsun. Sayın Başkan yaklaşık 3 yıldır bütçe, ek bütçe ve personel hizmet alımları için meclis onayı aşamalarında size ve belediyemize hiç zorluk çıkarmadık ve olumlu oy kullandık, doğrusunun da bu olduğu kanaatindeyiz.

Ancak benim belediye başkanlığı yaptığım dönemde ek bütçe yapmama bile karşı çıkılmış ve hazırlanan ek bütçe meclisçe ret edilmiştir. Belediye meclisinin yetkisi olmadığı halde 2009 yılı bütçe kararnamesine hizmet alımı ihalelerinde belediye meclisinin onayını alma şartı getirilmiş. Belediye başkan yardımcısı olan rahmetli Turan Akman’ın maaşı için 500 TL gibi komik bir rakam teklif edilmiş, daha sonra Belediye Meclis üyesi Celal Devrim’in uyarıları ile bu rakam 1.000.TL’ye çıkartılmıştır. Oysa biz Ak Parti meclis üyeleri olarak belediye başkan yardımcıları için yasal sınırlar içerisinde gelen maaş tekliflerine hep kabul oyu vermişizdir.

Belki bazı kararlarımız, denetim raporlarımız ve sorularımız başkanlık makamının hoşuna gitmemiş olabilir. Ama biz yasaların bize verdiği denetleme yetkisini kullanıyoruz ve bunu yaparken ne karalıyor, ne de hakaret ediyoruz. Sadece asli görevimizi yapıyoruz. Halkımızın bilgisine arz ederiz.”

Basın açıklaması, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’in yeniden söz alarak, ilçemize önümüzdeki süreçte yapılması planlanan baraj, hastane gibi yatırımlar hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık