Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Belediyesi gerçekleştirdiği yardımlarla yurttaşların yanında

Milas Belediyesi 2021 yılı boyunca hem çalışmalarını yoğun şekilde gerçekleştirdi hem de yurttaşların yanında oldu. Konuyla ilgili konuşan Başkan Tokat, “Hemşehrilerimizi her gün daha güzel bir Milas’a uyandırmak için çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi yurttaşlarımıza 2021 yılı içerisinde sadece nakdi olarak 375 bin 275 TL’lik yardım yaptık.” ifadelerini kullandı.

Milas Belediyesi gerçekleştirdiği yardımlarla yurttaşların yanında
  • 18 December 2021, Saturday 9:48

Milas Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Milaslı yurttaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarını şekillendiren ekipler, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi yurttaşlara nakdi ve ayni yardımlar yapılıyor.

“375 Bin Liralık Nakdi Yardım”

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünce 2021 yılı içerisinde ihtiyaç sahibi hane halkına 245 bin 658 TL, asker ailelerine 129 bin 616 TL olmak kaydıyla toplamda 375 bin 275 TL’lik nakdi yardım yapıldı. Okulların eğitim öğretime başlamasıyla birlikte de 258 öğrenciye kırtasiye yardım, 193 öğrenciye ise tablet yardımında bulunuldu.

“Belediye, Kış Ayında Yurttaşların Yanında Oluyor”

Milas Belediyesi yaklaşan kış günlerinde de yurttaşların yanında olmayı sürdürüyor. Yapılan tespitler doğrultusunda yardım almaya uygun görülen yurttaşlara soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte yakacak yardımları ve soba yardımları gerçekleştirildi. Ekiplerce, 220 aileye odun yardımı, 50 aileye odun ve kömür sobası, 750 haneye ise giyim ve eşyası yardımlarında bulunuldu.

“Temizlik İşleri Müdürlüğünce Faaliyetler Sürdürüldü”

Turistik bölgeleri fazla ve kıyı bandı oldukça geniş bir bölge olan Milas’ta özellikle bayram dönemi ve yaz aylarında nüfus artışı oldukça fazla bir şekilde meydana geliyor. Bazı bölgelerde nüfus yaz aylarında %400 oranında artış gösteriyor. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Milas’ın 132 mahallesinde de temizlik çalışmalarını sürdürdü.

“Yeni Çöp Kamyonları”

Özellikle Devlet Malzeme Ofisi’nden alınarak belediye envanterine kazandırılan yeni çöp kamyonlarıyla birlikte kiralık araç giderleri noktasında önemli bir tasarrufa da imza atılmış oldu. Koronavirüs ile mücadele kapsamında Milas’ta birçok okulun, ibadethanenin, kamu kurumlarının, pazar yerlerinin vd. kamusal alanların dezenfekte çalışmaları gerçekleştirildi.

“Hizmet Binaları İçin Sıfır Atık Belgesi”

Bölgemizin en büyük felaketlerinden olan yangın felaketinin ardından vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda farkındalık yaratmak adına Milas Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşların iş birliği ile temizlik etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Belediye hizmet binaları için sıfır atık belgesi alınmış olup, atık pil, bitkisel atık yağların diğer atıklardan ayrı toplanması sağlanmıştır.

“Milas’ımız İçin İnsanımız İçin”

Her zaman Milaslı yurttaşları daha iyi bir Milas’a uyandırma gayretiyle çalışmaların sürdüğünü belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “2021 yılını yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Milas Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi yurttaşlarımızın bu yıl da yanında olmayı sürdürdük. Belediye olarak bu yıl içerisinde 375 bin 275 TL’lik nakdi yardımımızı yaptık. Bunun yanı sıra soba, odun, kırtasiye ve giyim ve ev eşyası gibi kalemlerde de yardımlarımızı ulaştırdık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde de çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Özellikle belediye hizmet binalarımıza sıfır atık belgesi almış olduk. Önümüzdeki yıl da çalışmalarımızın üzerine koyarak hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis