Milas Belediyesi ile KETEM’den Kadın Sağlığına Destek

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği ile 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı nedeniyle Fesleğen Mahallemizde yaşayan kadınlara hastalığın taranmasını ve önlenmesini teşvik etme yönünde önemli bir çalışma yaptı. Ardından ise KETEM bünyesinde ücretsiz olarak verilen mamografi hizmetinden faydalanmalarını sağladı.

Milas Belediyesi ile KETEM’den Kadın Sağlığına Destek
  • 03 November 2023, Friday 12:58

Milas Belediyesi özellikle kırsal mahallelerde yaşayan ve bu tür taramalara ulaşma imkanları kısıtlı olan kadınlara yönelik iki aşamalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Çalışmanın ilk aşamasında Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Fesleğen Mahallesin ikamet eden kadınlarla bir araya gelerek hastalığın taranmasını ve önlenmesini teşvik etme yönünde bilgilendirmede bulundu.

Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile işbirliği halinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında, hastalık ve yapılan tarama hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra tarama yaptırmak isteyen kadınların ücretsiz ulaşımı belediye tarafından yapılarak, KETEM bünyesinde ücretsiz olarak verilen mamografi hizmetinden faydalanmaları da sağlandı.

Taramadan sonra Milas Belediyesi Park Kafe’de Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Eşi Elif Tokat’ın da katılımı ile Fesleğen Mahallemizde yaşayan kadınlarla birlikte kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün ilçede kadın ve aileye yönelik gerçekleştirdiği hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, “Sağlıklı toplum, mutlu gelecek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” Dediler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık