MİLAS BELEDİYESİ ÖĞRETMENLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Milas Belediyesi bu yıl ilkini düzenlediği “24 Kasım Öğretmenler Günü” yemeği ile ilçede görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

MİLAS BELEDİYESİ ÖĞRETMENLERLE YEMEKTE BULUŞTU

27 Kasım Çarşamba günü Havuzbaşı Düğün Salonunda gerçekleşen yemeğe, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan yardımcıları Hüseyin Çöllüoğlu, Mehmet Çayırlı, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İyi Parti İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu ve ilçede görev yapan 600 öğretmen katıldı. Öğretmenleri kapıda karşılayan ve daha sonra masaları tek tek dolaşarak yemeğe katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Tokat, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Gecenin açılış konuşmasını emekli öğretmen ve aynı zamanda Milas Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ateş yaptı. Mehmet Ateş, okuduğu öğretmen şiiri sonrası, katılan tüm öğretmenlere teşekkür ederek sözü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.
Köy öğretmeni Şefik Sınığ’ın yazdığı “Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin Bana” şiiri ile konuşmasına başlayan Başkan Tokat kendi öğrencilik yıllarına ait anekdotlar paylaştı. Edebiyat öğretmeni olmayı çok arzuladığını dile getiren Başkan Tokat şartların kendisini avukat olmaya zorladığını söyledi.
Öğretmenlerin yaşadığı sorunlara da değinen Başkan Tokat ; “Size ve sizin şahsınızda tüm öğretmenlerimize gösterdikleri sabır, paylaştıkları sevgi ve harcadıkları emek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlerin en büyük eseri insandır. Bu eşsiz eseri yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir. Millet mekteplerinin açıldığı gün, 24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’e baş öğretmenlik unvanı da verildi. Eğitim devrimi Atatürk’ün kara tahta önünde yeni harfleri tanıttığı bir fotoğrafla simgeleşti. Hafızalarımızda yer alan bu fotoğraf sıradan bir fotoğraf değildir. Genç Türkiye Cumhuriyetinin eğitim devrimi fotoğrafıdır. O günden bu güne çok yol aldık. Az gittik uz gittik. Ama bugünlerdeki gibi hiç tersine gitmedik. Bugün hem öğretmenlerimiz, hem de eğitim sistemimiz çok büyük krizde. Hep birlikte laik, parasız, karma, planlı, bilimsel, demokratik ve uygulamalı eğitimi savunuyoruz” dedi
Milas Belediyesi olarak Eğitimin içerisinde daha çok olacağız.
Bu dönemde belediye olarak eğitimin içerisinde daha fazla bulunacaklarını, öğretmenler ve eğitim camiası ile fikir alış verişinde bulunacaklarını dile getiren Tokat; “ Eğitim alanında bazı sorumluluklar yüklenmek istiyoruz. Bu anlamda sizlerden gelecek her türlü öneriye açığız. Bu vesile ile öğretmenler ve sendikalarımızın toplu sözleşme için verdikleri mücadeleyi destekliyoruz. Öğretmen meslek yasasının çıkartılmasını bekliyoruz. 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesini talep ediyoruz. Atanamayan öğretmenlerin atanmasını, öğretmene şiddetin önlenmesini diliyoruz. Bu gün burada öğretmenlerimle beraberim. Bu gün burada Köy Enstitülü elleri öpülesi öğretmenlerimle beraberim. Bu güzel tablo daha öncelerden beri görmeyi arzu ettiğimiz bir tablodur. Bundan sonra öğretmenlerimiz ve bu camia ile daha samimi ilişkiler içerisinde olacağız, bu tür organizasyonları daha sık gerçekleştireceğiz” dedi.
Öğretmenlerin sorunlarının çözüldüğü günün gerçek öğretmenler günü olacağını dile getiren Başkan Tokat  sözlerini; “Geleceğimizi avuçlarına bıraktığımız eğitim neferi öğretmenlerimiz. Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen sadece ders verir. Öğretmenlerin sorunlarının çözüldüğü gün gerçek öğretmenler günüdür, gününüz kutlu olsun” diyerek bitirdi. 
Başkan Tokat’ın ardından birer konuşma gerçekleştiren Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları Milas Şube Başkanları yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a tüm öğretmenler adına teşekkür ettiler.
Konuşmaların sonrasında 2019 yılı içerisinde emekliye ayrılan ve Köy Enstitüleri mezunu öğretmenlere,  Başkan Tokat tarafından günün anısına birer plaket takdim edildi. Gece, çalınan müzik eşliğinde, öğretmenlerin gönlünce eğlenmesi ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık