Milas Belediyesi online işlemlere başlıyor..

Milas Belediyesi “Online Başvuru ve Süreç Yönetimi Sistemi”ne geçiyor. Şimdilik sadece İmar Müdürlüğü ve kısmen Fen İşleri Müdürlüğü’nde uygulamaya geçirilecek olan sistem, başvurucuların işlemlerini belediye binasına gelmeden başlatması ve her aşamasını online olarak takip ederek, eksikleri de yine aynı sistemle gidermesini öngörüyor. Böylece hem kırtasiye giderlerinde belediye ve vatandaşın tasarruf etmesini sağlarken,  hem de vatandaşların iş takibi için sürekli belediye gelip gitmelerinin önüne geçecek.

Milas Belediyesi online işlemlere başlıyor..

Konuyla ilgili olarak bugün Belediye Ek Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Türkiye belediyecilik tarihi açısından çok az yerde benzerleri uygulanan sistemin, belki de ilk kez Milas’ta uygulanacağını belirterek, “bu sistemle hem kırtasiye giderleri, hem vatandaşın gel-git sıkıntısı ortadan kalkacağı gibi, en önemlisi, İmar Müdürlüğümüzde işi olan vatandaşların işlerini başvuru anından itibaren sürekli takip etmesi, eksiklerin neler olduğunu görmesi, bunları belgeleyerek arşivleme olanağına sahip olarak, bu konudaki söylentilerin de önüne geçilmiş olacaktır. En açık biçimde şeffaflık sağlayacak, var olan sıkıntıların kaynağının da ne olduğu, sistemden vatandaşlar tarafından takibi mümkün olacaktır” dedi.

Sistemin şu anda kurulu olduğunu, personel eğitimlerinin de tamamlandığını, 1 Mayıs tarihi itibariyle uygulamaya geçmek için meslek odalarına da, uygulamayla ilgili yazıların yazıldığını belirten Başkan Tokat, Başkan Yardımcısı Harun Reşit Çavuşoğlu ve İmar ve Şehircilik Müdürü Tolga Ay, sistemin işleyişi hakkında da bilgi verdi.

Buna göre, vatandaşlar İmar Müdürlüğü’ndeki işleri için proje müellifleriyle işe başlarken, sisteme kaydolacaklar ve yapılan bütün işlemler, hem vatandaşın proje müellifleri, hem de vatandaşlar tarafından online olarak takip edilebilecek, varsa eksiklikler sistem ve SMS yoluyla hem müelliflere hem de vatandaşlara bildirilecek, eksiklerin yine online tamamlanması sonrasında, e-imzalarla karşılıklı olarak imza altına alınarak sona erdirilecek.

Böylece işlerin son derece hızlı, şeffaf bir şekilde ilerleyeceğini belirten İmar ve Şehircilik Müdürü Tolga Ay, “aslında şu andaki manuel sistemde de biz müellifler üzerinden işler yürüten bir müdürlüğüz. Ama bu sistemle, hem kırtasiye, hem gel-git zaman ve yol masrafları azalacağı gibi, varsa eksiklikler hem müellif hem de ilgili vatandaşlarca anında görüleceği için, söylentilerin de önünü alacaktır ve vatandaşın işleri, şimdikine göre son derece hızlı ve güvenli bir şekilde sonuçlanacaktır. Bu süreçle ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzdeki işlerin yanısıra bazı Fen İşleri ile ilgili konular da aynı sistem üzerinden yürütülecek ve sonuçlandırılacaktır” dedi.

BAŞKAN TOKAT : “EN ÖNEMLİ BEKLENTİMİZ ALENİYET”

Sistemin daha sonra diğer birimlerle de genişletileceğini belirten Başkan Tokat, “online sistemin en önemli sonuçları, tasarruf ve hız kazanmak yanında, vatandaşlar bütün süreci online izleyip arşivleme imkanına sahip olduğu için, bizi en çok rahatsız eden söylentilerin de önüne geçerek, sürece aleniyet kazandırmamız olacaktır” dedi.

Başkan Tokat, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yenilikçi Belediyecilik anlayışımızın önemli bir örneğini de online başvuru alanında göstermekteyiz. Belediyemize kazandırdığımız Universe Online Başvuru ve Süreç Yönetimi Sistemi ile,vatandaşlarımıza zaman ve mekândan bağımsız bir şekilde 7/24 hizmet vermeye başlıyoruz. Yeni dönemde,vatandaşlarımız başvurularını Belediyeye gelmeden bulundukları yerdenonline olarak yapabileceklerdir. Bu durum, vatandaşlarımıza ciddi zaman tasarrufu sağladığı gibi Belediye personelimizin de iş yükünü azaltarak daha verimli hizmet vermelerini sağlayacaktır.

Yapılan başvurular, belediye içerisinde de aynı sistem üzerinden yürütüleceğinden, vatandaşlarımız başvurularının hangi aşamada, hangi personelde olduğunu ve ne zaman sonuçlanabileceğini görebilecekler, çeşitli bildirimlerle anlık olarak takip edebileceklerdir.

İlk etapta İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün bazı başvurularını Universe sistemine dahil ediyoruz. Ancak yakın zamanda Belediyemize fiziksel olarak yapılan tüm başvuruları bu sistem üzerinden almayı planlıyoruz.

Ruhsat başvurularında, tüm belge ve projeler dijital olarak teslim edileceğinden, vatandaşlarımızın bir ruhsat için ödemek zorunda kaldıkları yüksek baskı maliyetlerinden de kurtulmalarını sağlıyoruz. Bu sayede sadece Milas Belediyesi olarak her yıl onlarca ağacımızı da kurtarmış oluyoruz.

Müelliflerimizin baskı maliyetlerini azaltıp kağıt israfını önlediğimiz için çevreye katkı sağlarken, aynı zamanda online başvuru için müelliflerimizden alacağımız cüzi ücret sayesinde Belediyemize de ek gelirsağlamış olacağız.

Elektronik imza ve mobil imza kullanımına da imkân veren sistem sayesinde vatandaşımıza verdiğimiz hizmet kalitesinin ve hızının büyük oranda artacağını düşünüyoruz.

Geçmiş olduğumuz uygulamayla birlikte, Belediyelerin en önemli problemlerinden biri olan dijital arşiv sorununu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Başvuru kapsamında alınan tüm belgeler ve tarafımızca üretilecek evraklar e-imzalı olarak sistematik bir şekilde arşivlenmektedir. Aynı zamanda, Belediyemiz için sağladığımız bu avantajı vatandaşlarımızla da paylaşıyor ve kendi başvurularına ilişkin olan dijital arşivlerini Belediye sunucularımız üzerinden kullanımlarına açıyoruz. Bundan böyle başvuru sahiplerinin de kendi arşivlerini oluşturmak için ek maliyetlere katlanmalarına gerek kalmayacaktır.

Türkiye'de çok az sayıda Belediye tarafından sadece belirli alanlarda kısmi olarak verilebilen online başvuru hizmetini bir adım daha öteye götürüp her alanda vermeye başlayarak ülkemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu durum, vatandaşımıza verdiğimiz değerin yanında, teknoloji odaklı, şeffaf ve yenilikçi Belediyecilik anlayışımızın da en önemli göstergesidir.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık