Milas Belediyesi yangın felaketinde vatandaşın yanında

Milas Belediyesi hem yangının sürdüğü sırada hem de yangın felaketinin ardından yaptığı yardımlarla yurttaşların yanında oluyor.

Milas Belediyesi yangın felaketinde vatandaşın yanında
  • 18 August 2021, Wednesday 11:24

11 gün boyunca süren ve toplamda yaklaşık 20 bin hektarlık alanın kül olduğu orman yangınlarında belediyeye bağlı ekipler sahada yangınlarla mücadele etti. Söndürme çalışmalarına ilgili tüm ekipleriyle birlikte destek veren Milas Belediyesi, 3 adet su tankeri, 1 adet paletli iş makinesi, 3 adet su tankerli traktör, 5 adet pickup tipi kamyonet, 2 adet kamyon, 1 adet kepçe ile çalışmalarda aktif rol aldı. Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 30’u aşkın personelle yangın söndürme çalışmaları başta olmak üzere, tahliye edilen bölgelerin güvenliği, trafik akışı, ekipler arası sevk ve idare noktasında çalışmalarını sürdüren ekipler, Ören’de kurulan Toplanma Merkezi’nde ve Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda kurulan Yardım Toplama Merkezi’nde tahliye edilen yurttaşların yanında oldu.

“Hasar Tespit Çalışmaları Doğrultusunda Yardımlar Sürüyor”

Yangınların söndürülmesinin ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın talimatıyla hem Milas Belediye Meclis Üyeleri hem de Milas Belediye Birim Müdürleri gruplara ayrılarak yaklaşık 50 km’lik alanda çıkan yangından etkilenen mahallelerde hasar tespit çalışmaları noktasında görevlendirildi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yurdun birçok noktasından gelen destekler, Milas Belediyesi’nin organizasyonunda yardım konvoyları ile yangından dolayı mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

“Yaraları Birlikte Saracağız”

Bu zor süreci yurttaşların desteğiyle ve yurdun birçok noktasından gelen desteklerle birlikte aşılacağını ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Büyük bir felaketi yaşadık. Yangının çıktığı ilk günden beri ilgili tüm ekiplerimizle birlikte sahadaydık. Hem yurttaşlarımızın mağdur olmaması adına hem de yangın söndürme çalışmalarında canla başla mücadele ettik. Şimdi yaraları birlikte sarma zamanı. Yurdun dört bir yanından gelen yardımlarla birlikte ihtiyaç bölgelerinde dağıtımlarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık