Milas Belediyesi’nde en düşük maaş 5 bin 204 lira oldu

Milas Belediyesi’nin, DİSK Genel-İş Sendikası ile imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi’nin ardından belediye personelinin alacağı en düşük ücret 5 bin 204 lira oldu. Sözleşmenin imzaları ise dün Milas Belediye Başkanlığı’nda atıldı.

Milas Belediyesi’nde en düşük maaş 5 bin 204 lira oldu

Belediye bünyesinde çalışan 680 işçiyi kapsayan anlaşma doğrultusunda Milas Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan anlaşma gereği Milas Belediyesi’nde en düşük ücret 5 bin 204 lira olarak belirlendi. Giyim, eğitim ve çocuk yardımları gibi birçok yan hakkı da içerisinde bulunduran anlaşma doğrultusunda 3 ayda bir her şirket personeli 6 yevmiye ikramiye de alacak. En düşük maaşı alan belediye personeli yapılan anlaşmayla birlikte, devlet tarafından belirlenen net asgari ücretin %23 üstünde maaş alacak.

Toplu İş Sözleşmesi kapsamında dün imza töreni düzenlendi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve DİSK Genel İş Muğla Şubesi Başkanı Uzay Kocabaş’ın yanı sıra komisyon üyeleri ve sendika işyeri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Özellikle 2021 yılının sonu ekonomik açıdan sarsıcı oldu. Bu süreçte kur artışı ve zamlar başta çalışanlarımız olmak üzere tüm halkımızın geçimini zorlaştırdı. Belki de Cumhuriyet tarihimizin en enteresan dönemini yaşıyoruz. Bugün imzalayacağımız Toplu İş Sözleşmesi, hem kadrolu işçilerimizi hem de şirket personeli olan işçilerimizi kapsıyor. Kadrolu işçilerimizde yüzde 40 yevmiye ve yan ödemelerin tümünde artış sağlayacak şekilde mutabakata vardık. Şirket işçilerimiz için de hem yevmiyelerinde hem de sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yaptık. Çalıştıkları işin niteliğine göre artış göstermekle birlikte en düşük maaş alan şirket personelimizin maaşına yüzde 55 oranında zam yaptık. Yine kademelerle ortalaması bulunduğunda ortalama ücret artışı yüzde 53. 85’tir. Yevmiye artışının yanında yemek yardımı, ikramiye artışı, kıdem zammı, çocuk yardımı, sorumluluk ödemesi, eğitim ve giyim yardımı gibi ek bazı sosyal imkanlar TİS’le sağlanmıştır.  Bu açıklanan sözleşme artışlarıyla bunu Milas Belediyesi imkanları dahilinde fazlasıyla gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. TİS sürecinde emek sarf eden komisyon üyelerimiz, sendika temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Toplu İş Sözleşmesinin belediyemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

DİSK Genel-İş Şube Başkanı Uzay Kocabaş ise, “Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı süreçte katkı verdiği için başkanımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından imzalar atılırken, maaşa zam haberi belediye personeli tarafından sevinçle karşılandı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık