Milas Belediyesi’nden Koronavirüs mesaisi

Milas Belediyesi bünyesinde kurulan Koronavirüs ile Mücadele Eylem Komisyonu, Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sırasında Milas halkına seslenen Başkan Tokat, ‘Evde Kal’ çağrısına uyulmasını istedi.

Milas Belediyesi’nden Koronavirüs mesaisi

Koronavirüs ile Mücadele Eylem Komisyonu, toplantısını Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Tokat, Milas halkına seslendi. Tokat, “Önlemimizi almamız şart, tedbirleri uygulamamız gerekiyor. Toplumumuzun, sizlerin sıhhati için alınması gereken tedbirleri, yapılması gereken çalışmaları uyguluyor; koordinasyon halinde çalışıyoruz. Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan komisyonumuz var. Bu komisyon ile cumartesi günü geç saatlere kadar toplantı yaptık. Bugün ise belediyemiz bünyesindeki komisyonumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Milas halkından en büyük isteklerinin ‘açıklanan tedbir ve önlemlere riayet edilmesi’ gerekliliği olduğunun altını çizen Tokat, “Rica ediyoruz. Zorunluluk olmadıkça evden çıkmayın. Biz, sizlerin evde olduğunuz süre boyunca yapılması gereken her şeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Daha önceki açıklamamızda gerekli tedbirleri açıklamıştık. Şu an itibariyle sizlere bildirmem gereken temel düzenlemeler var.” şeklinde konuştu.

65 yaş üzeri ile kronik sağlık sorunları olan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağını hatırlatan Tokat, “Bunun zor olduğunu biliyoruz. Ama ancak bu şekilde başarabiliriz. Lütfen bu kurallara uyalım. Biz elimizden geldiğince bunu duyurmaya çalışıyoruz. Ama biliyoruz ki, 65 yaş üzeri birçok vatandaşımız gazete okuyamıyor, sosyal medya kullanmıyor. Şu andan itibaren belediyemizin sesli ilan araçlarını kullanarak, sokak sokak dolaşarak duyuruları yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma yasağına Milas’ta bazı bölgelerde uyulmadığını kaydeden Tokat, “Biraz önce dışarıdan geldim.  Çok sayıda vatandaşımızı gördüm. Kapatacağımızı söylediğimiz Tatil Pazarı’nda 65 yaşın üzerinde birçok insanımızı gördüm. Bu çok elzem bir konudur. Ölüm vakalarına baktığımızda tamamının yüksek yaşta insanlarımız olduğunu görüyoruz. Hem cezai müyedde ile karşı karşıya kalmamak hem de kendiniz ve toplumun sağlığını riske atmamak için sokağa çıkmayınız.” dedi.

Sokağa çıkamadığı için ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan 65 yaş üzeri vatandaşlar için kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Tokat, muhtar ve esnaflara çağrıda bulundu. Tokat, “Her mahallede en az bir market ya da bakkal var. Marketlerimiz ve muhtarlarımız, insanlarımıza lütfen servis hizmeti versinler. Bir yakını vasıtasıyla ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımız, durumlarını mahalle muhtarlarına bildirsinler. Muhtarlarımız bunları komisyonlarımıza bildirecekler. Bizler de bu ihtiyaçları karşılamaya çalışacağız. Her şey toplum sağlığımız için.” dedi.

Başkan Tokat, “Cenazelerde katılımı ortadan kaldırmak veya düşürmemiz gerekiyor. Bu anlamda cenaze hizmetlerini insanların katılımına fırsat vermeyecek şekilde yürütülmesi konusunda arkadaşlarımızı uyarıyoruz. İlanlarımızda da insanları cenazeye davet etmek yerine sadece bildirecek şekilde metinler hazırlıyoruz. Yine nikah işlemleriyle ilgili olarak hijyen ve iletişim hususlarını en hassas şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Nikah işlemleri sadece evlendirme salonunda şahitler huzurunda yapılacak. Ve aciliyet yoksa ertelemeye çalışıyoruz. Yabancı uyruklu vatandaşlarımızın nikah taleplerini artık kabul etmiyoruz. Ekiplerimiz, bina içlerinde ve sosyal alanlarda ilaçlama suretiyle ve cadde ve sokakları yıkama suretiyle çalışıyor. Hijyen kurallarını takip ediyoruz. Toplumumuzu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyoruz. İhtiyaçları karşılamak konusunda gerekli bilgiler muhtarlıklar, belediyemiz ve kaymakamlıkta var. Hepimize geçmiş olsun. Tekrar ‘Evde Kal Milas’ diyorum. Sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.” diye konuştu.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık