Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİLAS BELEDİYESİNDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA HAMLESİ

Milas Belediyesi ürettiği projelerle fark yaratmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte kırsalda yaşayan vatandaşlar için projeler üretilmesinin yanı sıra yapılan desteklerle üretici rahat bir nefes alıyor.

MİLAS BELEDİYESİNDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA HAMLESİ

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların ekonomik refah seviyelerini arttırmak, vatandaşların yangın nedeni ile yaşadıkları ekonomik gelir kaybını telafi etmek ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile alternatif gelir yaratabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle geçtiğimiz yılın ağustos ayında yaşanan yangın felaketinin ardından mağdur olan vatandaşlara yapılan destekler, bölge insanının rahat bir nefes almasını sağladı.

“Yapılan Destekler Meyvelerini Veriyor”

Milas Belediyesi sadece gündelik yardımlarla değil, hayata geçirdiği projelerle üretim sürekliliğini de arttırıyor.  Yangın sonrası, bu felaketten etkilenen 11 kırsal mahallede halı ipi dağıtılırken, KOZABİRLİK ile yapılan iş birliği doğrultusunda üreticilere ipekböceği larvası dağıtıldı. Sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla hayata geçirilen bu projeler ilk meyvelerini vermeye başladı. Akçalı Mahallesi’nde üreticiye dağıtılan ipekböceği larvaları koza verdi ve bu kozalar KOZABİRLİK tarafından üreticiden alındı. Yine aynı şekilde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde dağıtımı gerçekleştirilen halı ipleri de kırsalda yaşayan vatandaşlara hem ek gelir kaynağı oluyor hem de Milas halıcılığının gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor.

“Üreticimizi Her Zaman Destekledik ve Desteklemeye Devam Edeceğiz”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, göreve geldiği günden bugüne her zaman üreticiyi desteklediklerini vurguladı. Başkan Tokat, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün kurulmasıyla birlikte çalışmalarımızı hızlandırdık. Kırsal kalkınmayı çok önemsiyoruz. Hem bölgede yaşayan insanlarımızın kendi mahallelerinde kalmasını sağlıyor hem de onlara alternatif gelir kaynakları yaratıyoruz. Bu kapsamda ipekböceği dağıtımımız ve halı ipi dağıtımımız ile birlikte hemşehrilerimiz kendilerine gelir sağlıyor. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu desteklerimiz ve yardımlarımız ilerleyen süreçte de artarak devam edecek.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis