Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Bilim Şenliği toplantısı yapıldı

​​​​​​​Bu yıl Milas’ta ilk kez gerçekleştirilecek olan TUBİTAK Milas Bilim Şenliği öncesinde 16-19 Haziran tarihleri arası yapılacak Bilim Şenliği ile ilgili olarak Milas basınıyla buluşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Proje Yürütücüsü Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Kozak, basın mensuplarına Bilim Şenliği ile ilgili bilgileri aktararak şenlikle ilgili olarak basın mensuplarının görüş ve fikirlerini aldılar.

Milas Bilim Şenliği toplantısı yapıldı
  • 09 June 2021, Wednesday 16:46

9 Haziran Çarşamba günü Milas Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL gerçekleştirilecek Bilim Şenliğinin Milas adına çok önemli ve büyük bir proje olduğunu vurgulayarak Muğla’nın ilçeleri arasında bu büyüklükte ve görsellikte ilk Bilim Şenliğine ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

TUBİTAK Bilim Şenliğinin hedefini, 4 gün boyunca bilim iletişiminin sağlanması ve özgün fikirlerin geliştirilmesi olarak belirten Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Milas’ta yaşayan herkes için yaptığımız tüm etkinliklerin amacı; Milas halkının bilime karşı ilgi duymasını sağlamak ve Milas’ta yaşayan köy çocuklarına da bilimi sevdirmektir. Hedef kitlemiz ise okul öncesinden lise öğrencilerine kadar her kademe öğrencileri ile birlikte 7’ den 70’e Milas Halkıdır” dedi.

“İlçemiz kırsal alanının genişliği de dikkate alınarak hazırlanan projemizde, birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarımızın öğrencileri için mobil planetaryum kurulacaktır. Teleskop, bilim gösterileri, sanat etkinlikleri, sergiler, mobil uygulamalar, etkileşimli uygulamalar, arttırılmış gerçeklik uygulamaları ve e-öğrenme etkinlikleri ile ilkini düzenleyeceğimiz Bilim Şenliği projemizin teması ‘Köyde şehirde Kültür Sanat Bilim Her Yerde ‘dir” diyen Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Bilim Şenliğimizin başarılı bir şekilde yapılabilmesi için siz basın mensuplarının da desteği bizim için çok önemlidir” dedi. 

 16- 19 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Milas TUBİTAK Bilim Şenliği ile ilgili basın mensuplarıyla yapılan toplantıya katılan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke basın mensuplarına “Sizlerle birlikte ilçemiz Milas için en iyisini en güzelini yapmak hepimizin ortak hedefidir” dedi.

Milas Bilim Şenliği ile ilgili basın mensuplarının görüş ve fikirlerinin alındığı toplantıda basın mensuplarına projeyle ilgili ayrıntılı bir bilgilendirme yapan Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek konuyla ilgili önümüzdeki günlerde sizlerle toplantılarımız devem edecektir açıklamasında bulundu.

                

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis