Milas BİLSEM finallere kaldı

Turkcell Zeka Gücü Projesi kapsamında bu sene ikincisi düzenlenen Zekathon Turnuvası “sürdürülebilirlik ve çevre” temalı gerçekleşiyor. Turnuvada ilçemizi temsil eden Milas Bilim ve Sanat Merkezi 4K1E Takımındaki öğrenciler, hazırladıkları proje ile ortaokul kategorisinde en yüksek puanı alarak finallere kalma başarısı gösterdi.

Milas BİLSEM finallere kaldı
  • 21 November 2022, Monday 11:52

Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hazırlanan, Türkiye’deki 375 Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) okuyan öğrencilerin yarıştığı Zekathon Turnuvasının ikincisi bu yıl gerçekleşiyor. Bu yılki temalar “sürdürülebilirlik ve çevre”.

Turkcell’in özel yetenekli çocukların eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Zeka Gücü Projesi kapsamındaki Zekathon Turnuvası boyunca öğrencilere, yarışmaya katılacakları projelerine katkıda bulunması amacıyla Zeka Gücü LMS üzerinden hızlandırılmış eğitimler verildi. Hızlandırılmış eğitimler, hem başvuru yapan takımları tanımak hem de proje geliştirme sürecinde onlara destek olmak amacıyla düzenlendi. Bu eğitimler elektronik devre tasarlamak için Arduino ve 3 boyutlu materyal tasarımında kullanılan Tinkercad eğitimlerini kapsadı. Aynı zamanda yarışmaya başvuru yapan takımlar, tüm öğrencilere açık ve ücretsiz olan Zeka Gücü LMS portalı üzerinden online eğitimlerden de yararlanabildiler.

Takımlar aldıkları eğitimler yardımıyla geliştirdikleri sürdürülebilirlik ve çevre temalı projelerini jüri üyelerine sundular.

İKİNCİ ZEKATHON TURNUVASININ TEMALARI

Zekathon turnuvasında katılımcıların üzerine projelerini geliştirebilmeleri için iki tema belirlendi. Takımlar proje konularını bu temalardan birini seçerek geliştirdiler.

Çevre temalı projeler için; doğal kaynaklarımızın korunmasını sağlayacak projeler, enerji tasarrufu sağlamamıza yardım sağlayacak projeler, atık miktarını azaltarak çöp işlemlerinde kolaylık sağlamak için geliştirilecek robotlar, geri dönüşebilen maddeleri ayrıştırmak için geliştirilecek robotlar, Sürdürülebilir şehirler ve topluluklar temalı projeler için ise geleceğin yaşam alanları projeleri, güvenli ve sağlıklı topluluklar projesi, çevresel boyutta sürdürülebilir projeler, kentlerdeki olumsuz çevre etkilerinin azaltılmasını sağlayacak projeler, kültürel ve doğal mirasın korunmasını sağlayacak projeler, atık yönetimini geliştirilecek robotlar.

FİNALE KALANLAR BELLİ OLDU

1 Eylül – 7 Kasım 2022 tarihleri arasında başvurulara açık olan Turkcell Zekathon’un final aşamasına kalan projeler belli olmuştur.

163 proje başvurusundan lise grubunda 10 takım, ortaokul grubunda ise 30 takım projesi ön elemeyi geçti.

Milas BİLSEM, ortaokul seviyesinde çevre kategorisinde geliştirdiği proje 20 puan alarak finallere en yüksek puan ile katılmayı hak etti.

Projenin amacı dünyamızı tehdit eden küresel ısınma sorununda zirai ve hayvansal kaynaklı metan gazının etkisinin incelenmesi. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Veysel Karani Ceylan’ın proje danışmanlığını yaptığı yarışmada özel yetenekleri geliştirme programından 5 öğrenci yer aldı.

Proje kapsamında öğrencilerin hayvan çiftliklerinden ortaya çıkan metan gazının yapay zeka destekli sistemler ile ozon tabakasına verebileceği zararları onarmaya yönelik uygulama geliştirecekler.

45 İLDE 80 LABORATUVAR KURULDU

Turkcell Zeka Gücü Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yürütülen proje kapsamında, bugüne kadar 45 ilde toplam 80 Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarı kuruldu. Söz konusu laboratuvarlarda üç boyutlu yazıcılardan sensör kitlerine, dizüstü bilgisayarlardan akıllı tahtalara kadar ihtiyaç duyulabilecek tüm araç gereç mevcut.

ÖDÜLLER

İkinci Turkcell Zekathon turnuvasının kazananları 4 Ocak 2023′de ailelerin ve diğer öğrencilerin de katılacağı ödül töreniyle ödüllerini alacaklar.

Yarışmaya giren tüm takımlara ve takım kaptanlarına Zekathon katılım sertifikası verilecek. Dereceye giren takımlara ise 36 adet Huawei T10 Tablet, 6 adet Turkcell Zeka Gücü Robotik ve Kodlama Kiti hediye edilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık