Milas – Bodrum yolunun bir bölümüne icrayla el konuldu!

Oktay ÇAYIRLI -

Milas – Bodrum yolunun bir bölümüne icrayla el konuldu!

Muğla’nın önemli turizm bölgeleri arasında yeralan Bodrum’a ulaşımı sağlayan karayolunun bir bölümü, mağdur olduğunu iddia eden bir vatandaşın başlatmış olduğu hukuki süreci kazanmasının ardından yola Milas İcra Dairesi aracılığı ile el konuldu… Yolu teslim alan vatandaş, “istersem artık bu yola masa sandalye koyup çay içerim” dedi… Milas – Bodrum karayolunun hem gidiş, hem de dönüşündeki hemen hemen dört şerit kapanmayla karşı karşıya…

1981 – 1987 yılları arasında ilçemizde ikamet eden 66 yaşındaki Şefika Kasım, 1987 yılında Milas – Bodrum karayolunun 25’inci kilometresinde Meşelik Mahallesi 607 parselde 5 dönümlük bir arazi satın aldı.

 

Girişimlerimiz

sonuçsuz kaldı

Eşinin görevi nedeniyle Milas’tan ayrılarak İstanbul’a gittiklerini, eşinin emekli olmasının ardından ise Fethiye’ye yerleşmeye karar verdiklerini belirten Şefika Kasım, Milas’taki arazilerini satmak istedikleri sırada ortaya ilginç bir durumun çıktığını belirterek, “Milas’taki yerimizi satmayı düşünüyorduk. Satış öncesinde de araziyi tekrar bi görmek istedik. Fakat harita mühendisinin yaptığı incelemenin ardından yerimizin büyük bir bölümünden karayolunun geçtiğini öğrendik. Bu durumun yaratmış olduğu sorunu çözmek için de bazı girişimlerimiz oldu  ama sonuçsuz kaldı. Dilekçeler ve başvurularla sonuç elde edemeyince hukuki yollara başvurmaya karar verdik ve dava açtık. Açmış olduğumuz davayı da kazandık” dedi.

 

“Yola masa-sandalye

koyup çay bile içerim”

Kendisinin ev kadını olduğunu eşinin geliriyle yatırım amaçlı olarak araziyi satın aldıklarını ifade ederek açıklamalarını sürdüren Kasım, “Kazandığımız paranın büyük bir bölümünü buraya yatırdık. Yaşlılığımızı daha rahat geçirebilmek için bu arsayı aldık. Ama maalesef geldik gördük ki arsamızın üçte biri yok. Bodrum yolu arsamızı bölmüş geçmiş. Mahkemeyi kazandık ama tarafımıza herhangi bir para ödemesi de yapılmadı. Son çare olarak icraya başvurduk. Bugün icradan yer teslimini aldık. Yol şu anda bana ait, istediğim gibi kullanabilirim. Yola masa-sandalye koyup çay bile içebilirim. Ama ben bunu devletime milletime ihanet etmemek için bu durumu bir süre daha idare edeceğim. Fakat hakkımı alamazsam artık mecburiyetten yolu kapatacağım. Karayolları yetkililerinin bir an önce resmi olarak bizimle görüşmesini bekliyor, hakkımın ödenmesini bekliyorum.

 

1439 metrekarelik

alana tecavüz

İcra yetkililerinin yer tesilimi sırasında müvekkilinin yanında bulunan Avukat Ahmet Karakaş, Şefika Kasım’a ait arsanın 1439 metrekarelik alanından karayolunun geçtiğinin tespit edilmesinin ardından dava açtıklarını belirterek, “Konuyla ilgili 2009 yılında Milas 1. Asliye Mahkemesi’ne dava açtık. Fakat mahkeme 1978 yılında bölgede kamulaştırma yapıldığı gerekçesiyle davamızı reddetti. Biz de itiraz ettik ve Yargıtay 5. Hukuk Dairesi’ne başvurduk. 5. Hukuk Dairesi Milas 1. Asliye Mahkemesi’nin vermiş olduğu red kararını bozarak davanın açılmasına karar verdi. Ve 2012 yılında açılan davada karayollarının müvekkilime ait arazinin 1439 metrekaresine tecavüz ettiği belirlendi. Daha sonra davayı kazandık. Karayolları bu kez itiraz etti ama alınan karar 2015 yılının Kasım ayında onaylandı” dedi.

 

Hukuken yol artık O’nun

Daha önce bölgede kamulaştırma yapılmasına rağmen Şefika Kasım tarafından alınan araziye ait tapuya konuyla ilgili şerh düşülmediği için müvekkilinin mağdur olduğunu ifade eden avukat Karakaş, “7 yıldan beri haklı olan müvekkilim sürünüyor. Karayolları İkinci Bölge Müdürlüğü haksız olmasına rağmen kararı temyiz etti. 2015 yılında Yargıtay bu yolun müvekkilime ait olduğunu tescilledi. Yargıtay, müvekkilimin hem bu yerin bedbelini isteyebileceğini, hem de bu yolu kapatabileceğimizi tescilledi. Bu kararın ardından BİMER ve Karayolları GenelMüdürlüğü dahil pek çok yere başvuruldu. Fakat sonuçsuz kaldı. En son çare İcraya başvurduk. Bugün yolu teslim aldık. Ama bir iki hafta içerisinde müvekkilimin mağduriyeti giderilmez ise Bodrum İzmir yolu müvekkilim ve benim tarafımdan kapatılacaktır. Bugün müvekkilime teslim icari işlemini yaptık. Hukuken burası artık müvekkilimindir. Gidiş ve dönüş yolları müvekilimindir” dedi.

 

Bölge Müdürü,

Avukatı aradı

Yaşanan süreçle ilgili olarak Karayolları İkinci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nun kendisini telefonla aradığını da belirten Avukat Karakaş, “Karayolları  İkinci Bölge Müdürü Abdulkadir bey biraz önce bana ulaşarak yolu kapatmamamız konusunda ricada bulundu. Bir hafta gibi yakın bir süre içerisinde kamulaştırmayla ve mağduriyetin giderilmesi için çalışmaların sonuçlanacağını ve kendisinin çalışmaları takip edeceğini söyledi” dedi.

 

“Buralar hep benim

miymiş!?”

Milas İcra Dairesi ve Milas Kadastro Müdürlüğü personellerinin bölgede yapmış olduğu ölçümlerin ardından Milas’tan Bodrum’a doğru giden yolun her iki şeridinin, Bodrum’dan Milas’a doğru gelen yolun ise bir buçuk şeridin Şefika Kasım’a ait olduğu tespit edildi. Yapılan tespitin ardından yer, tutanakla Şefika Kasım’a teslim edildi. Teslimin ardından Kasım, “Buralar hep benim miymiş” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık