Milas Devlet Hastanesi Hekimleri’nden TTB Başkanı Fincancı’ya tepki..

Bir televizyon kanalında, TSK’nın bölgedeki operasyonlarda kimyasal silah kullandığı yönündeki PKK iddialarıyla ilgili olarak, bu iddianın araştırılması yönünde görüş açıklayan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın açıklamalarına, Milas Devlet Hastanesi Hekimleri imzalı bir açıklamayla sert tepki geldi.

Milas Devlet Hastanesi Hekimleri’nden TTB Başkanı Fincancı’ya tepki..
  • 24 October 2022, Monday 10:21

Ülke çapında da 27 Tabip Odası’nca yapılan çeşitli tepki açıklamalarıyla Fincancı’ya istifa çağrısı yapılmıştı.

Cumartesi günü, “Bu açıklama Milas Devlet Hastanesi Hekimlerinin çoğunun onayı alınarak yayınlandı. Açıklamayı yeterince sert olmadığını düşünerek onay vermeyen hekimler var. Hiçbir yorum yapmayan hekimler var. Karşı çıkan hekim yok.” Bilgi notuyla ve “Milas Devlet Hastanesi Hekimleri” imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

   “TTB Başkanı Dr Şebnem Korur Fincancı,

   Bizler son 2 yıldır TTB ve Hekim sendikalarını yürüttüğü hekim özlük hakları, sağlıkta şiddet, çalışma şartlarını içeren tüm grev kararlarına hepimizin katıldığı Milas Devlet Hastanesi hekimleriyiz. Çok farklı siyasi görüşü ve hayata bakışı olan bir hekim gurubuyuz. Yaptığınız son açıklamada ülkemiz askerleriyle çatışırken ölen teröristleri şehit olarak veren bir kanalda, hiçbir belge ve kanıta dayanmadan  silahlı kuvvetlerimizi suçlayan konuşmanız hepimizde büyük öfke oluşturdu. Bu açıklamayla yürütmeye çalıştığımız mücadeleye ve hekim örgütümüze büyük zarar verdiniz. Hekimlerin en önemli örgütüne dışarıdan kim saldırırsa saldırsın sizin verdiğiniz zararın %1’ini veremez.

    Sizin imzanızın olduğu hiçbir grev kararına katılmayacağız, hiçbir basın açıklamasını okumayacağız.

  Gerçekten hekim onuruna sahipseniz, bizim örgütümüze ve mücadelemize değer veriyorsanız sizi derhal istifaya davet ediyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık