Milas için tarihi gün

​​​​​​​Doğalgaza ilk kazma vuruldu

Milas için tarihi gün

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, doğalgaz çalışmalarının Cumhuriyet Mahallesi’nden başladığını duyurdu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesabından ‘Müjdeler olsun Milas’ım” başlığıyla yaptığı canlı yayında, doğalgaz çalışmalarının Cumhuriyet Mahallesi’nden başladığını duyurdu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, katıldığı yayında, “Müjdeli bir haberle karşınızdayız. Dün itibariyle doğalgaz çalışmalarımız Cumhuriyet Mahallesi’nden başladı. Akmercan firmasının yatırımı, taşeron firmamız işleri yürütüyor. Uzun zamandan bu yana beklediğimiz yatırım. Bunun için de Milas Belediyesi olarak meclis kararlarımızı aldık. Önümüzdeki günlerde Akmercan firmasıyla protokolü imzalayacağız.” dedi.

 

Tokat, “Bütün üst kaplamasını Milas Belediyesi üstlendi. EPDK kararları çerçevesinde belediyelerin üst kaplamayı yüklenmesi şartı var. Eğer bu şartı üstlenmeseydik, bu yatırımın gerçekleşme ihtimali yoktu. Bu noktaya kadar çok büyük mücadeleler verildi. Başta milletvekillerimiz Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan olmak üzere tüm milletvekillerimize, tüm siyasi parti ilçe başkanları ve emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Meşakkatli bir çalışmaya giriyoruz. Bu sene itibariyle yaklaşık 30 kilometrelik bir çalışma var. 2023 yılı içerisinde de çalışmalar devam edecek.” diye konuştu.
Beklentinin tersine doğalgazın Yatağan üzerinden geleceğini ifade eden Tokat, “Daha önce Karpuzlu’dan bırakılan vana gereği, OSB’ye doğru beklemiştik ama daha sonra plan ve proje değişikliği oldu. Doğalgaz Yatağan üzerinden gelecek ve Kalınağıl yol ayrımında istasyon oluşturulacak. Yatağan’dan Kalınağıl yol ayrımına kadar BOTAŞ getirecek. İstasyon yapımından, merkeze ve beldelere dağıtımı Akmercan firması yapacak. Biz çalışmalar gecikmesin diye daha önce yaptığımız çalışmalar neticesinde BOTAŞ ve Akmercan firmaları bir mutabakat oluşturdular ve çalışmaları birlikte yapmaya karar verildi. Normal şartlarda önce BOTAŞ’ın getirmesi lazım, BOTAŞ’ın çalışması bittikten sonra Akmercan’ın çalışması gerekiyor. BU da bir zaman kaybı demektir. Koordineli olarak çalışmaya karar verdiler.” ifadelerini kullandı.

Tokat, “Cumhuriyet Mahallesi’nde 1 metre derinliğinde 50 cm genişliğinde kanal oluşturuluyor. Aslında çalışmalar Beçin’den başlayacaktı. Ancak oradaki borular çelik olacak. O kısmın çalışması, haziran ayında yapılacak. Burada poliüretan borular kullanıldığı için Cumhuriyet Mahallesi’nden çalışmalara başlandı.  Bizim meclis kararlarımız doğrultusunda Akmercan ile bir protokol imzalamamız gerekiyor. Bununla ilgili protokol metinlerimiz hazırlandı. İnceleniyor. Normalde o çalışmaların protokolden sonra yapılması gerekiyor ama gecikmeye mahal vermemek için çalışılıyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Tokat, Milaslılara seslenerek, “Değerli hemşehrilerim, daha önce altyapı çalışmalarında yaşamıştık. Bu meşakkatli bir şey. 2023’te de devam edecek uzun bir yatırım. Ve bu yatırımlar çerçevesinde sıkıntılı dönemlerimiz olacak. Örneğin caddelerde kanallar açılırken, buraya borular döşenecek. Caddeler bozuluyor ama yatırım için bunlar şart. Bu borular döşendikten sonra ev bağlantıları yapılacak. Bu bağlantılardan sonra ise bu borularla ilgili test işlemi yapılacak. Bu test bitene kadar biz boruları örtemiyoruz. Testler tamamlandıktan sonra kanallar örtülecek. Biliyorum, yakın zaman içerisinde vatandaşlarımızdan ‘yollarımız yine bozuldu’ gibi şikayetler olacak. Boruların sağlamlığı, kaçak var mı diye kontrolü bitene kadar hatları kapatamayacağız. Cumhuriyet Mahallesi için 3 ay sürebilir. Testler tamamlandıktan sonra Milas Belediyesi, tüm üst yapının kaplama olarak, parke, yapım veya diğer hususlarda hepsini yüklenmiş durumda. İlçemize bu yatırım gelsin diye, belediye olarak büyük bir meblağ taahhütün altına girmiş durumdayız. Ama bu memleket için bu halk için bunu yapmamız gerekiyordu…” dedi.

Ekibin günde 250 metre ilerlediğini ifade eden Tokat, ortak akıl içerisinde gerçekleştirilen bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık