Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü projelere imza atmaya devam ediyor!

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan ‘3 Boyutlu Yazıcı ve Modelleme Sistemleri Eğitimi’ projesi destek almaya hak kazandı.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü projelere imza atmaya devam ediyor!

Proje sözleşmesi Güney Ege Kalkınma Ajansı Muğla yatırım ofisinde Milas İlçe Milli Müdürü İsa Bal, Geka Bölge Müdürü ve temsilcileri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi personeli Halime Karaca Önel’in katılımlarıyla imzalandı.

İmza Protokolünde açıklamada bulunan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, şunları söyledi: “Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon Programı kapsamında Meslek Liselerimizde verilen eğitimin niteliğini artırmak ve meslek liselerinin tercih edilen liseler arasında olmasını sağlamak amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız protokol kapsamında Meslek Liselerimizin elektrik, metal teknolojisi, makine teknolojisi, inşaat teknolojisi, bilişim teknolojileri, grafik tasarımı, uçak gövde bakım alanlarında çalışan meslek dersi öğretmenlerimize 3 d yazıcı eğitimi vereceğiz. 25 meslek dersi öğretmeninin katılacağı eğitim toplamda 5 gün sürecek ve tamamen uygulamaya dönük olacaktır diyerek İlçemize hayırlı olmasını diledi.

Teknolojinin hızla değişmesi, sanal dünyanın ön plana çıkması ve internet ağının yaygınlaşmasıyla çağımız hızla Endüstri 4.0 devrine girmektedir. Endüstri 4.0 devri denildiği zaman karşımıza nesnelerin interneti, öğrenen robotlar, artırılmış gerçeklik, büyük veri ve veri analitiği, 3 B yazıcılar gibi kavramlar karşımıza çıkmaktadır. Bu kavramlar arasında olan 3 b yazılar sayesinde nesneler, cisimler bilgisayarda tasarlanarak ürüne dönüşebilmektedirler. Böylelikle ortaya somut 3 boyutlu ürün çıkmaktadır. Dolayısıyla öğrenme kalıcı hale gelmektedir. 3 b yazıcılar sağlık, inşaat, grafik, aşçılık, mimarlık nano teknoloji, yapay organ yapımı gibi birçok alanda kullanılmaktadır. 3 b yazıcılar son yıllarda eğitim camiasında da kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle meslek liselerinde uygulama örnekleri mevcuttur. Endüstri 4.0 devrine girerken meslek elemanlarının donanımlı ve çağın gereklerine uygun yetişmesi son derece önem arz etmektedir. Dünyada ve ülkemizde 3 b yazıcılar sayesinde meslek liselerinde ürün odaklı çalışmalar yapılarak öğrencinin motivasyonunun artması, proje odaklı çalışması, beceri geliştirmesi ve teknolojiyi doğru kullanmayı öğrenmesi sağlanmaktadır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık