Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke; “Basın halkımızın sesi, gözü, kulağı ve aynasıdır”

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanunla yürürlüğe girerek, kutlanılmaya başlayan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke; “Basın halkımızın sesi, gözü, kulağı ve aynasıdır”
  • 10 January 2022, Monday 11:06

Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında medyanın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Medyanın birçok farklı mecralarla birlikte gelişmesi ve bilginin yayılma hızının da artmasıyla doğru ve tarafsız habercilik anlayışının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda ortaya çıkan dezenformasyonlarla mücadele etmede gazetecilerin görevleri daha da artmaktadır.

Bu anlayışla ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde görev yapan basın mensuplarının milletimizin hassasiyetlerini gözeterek tarafsız ve ilkeli bir şekilde halkımızı bilgilendireceklerine ve demokrasiye katkı sağlayacaklarına olan inancım tamdır.

Basın çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması adına önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Basın toplumun sesi, gözü, kulağı ve aynasıdır.

Özellik son yıllarda yaşanılan küresel salgın döneminde ve her türlü zor şartlarda fedakârca görev yapan basın mensuplarımıza teşekkür ederken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık