Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke'nin Gaziler Günü mesajı

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünever Böke, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, şu görüşlere yer verdi:

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke'nin Gaziler Günü mesajı
  • 18 September 2021, Saturday 12:57

“Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Aziz milletimizin Atatürk'e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi 'Gaziler Günü' olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir. 

Milli bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla cepheden cepheye koşan vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran Gazilerimizin, can veren Şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek ulusumuzun milli görevidir. 

Vatanın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmanın, saygılı olmanın Türk milletinin tarihine ve mazisine bağlılığının ifadesidir. 

Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi; bu uğurda gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. İstiklal Mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin yıldönümü vesilesiyle, şanlı tarihimizin mimarları olan tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, saygılar sunuyorum.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis