Milas Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Milas Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün saat 10:00’da Bellediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda seçimli olarak yapıldı. Geçen haftaki ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için dün gerçekleştirilen toplantıda, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesi sonrasında, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bir konuşma yaptı. Milas Kent Konseyi’nin son birkaç yıldır, pandeminin de etkisiyle verimli bir çalışma yapamadığının gözlendiğine dikkat çeken Başkan Tokat, önceki dönemlerde, oldukça verimli bir çalışma sergiliyen Kent Konseyi’nin Milas Belediyesi’nin çalışmalarına da katkıda bulunduğunu, Kent Konseyi’nden gelen pek çok önerinin Belediye Meclisi’nde görüşülerek Meclis Kararı haline getirildiğini belirtti.

Milas Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı
  • 15 December 2021, Wednesday 9:52

Kent Konseyi’nin çalışmalarına hep destek olduklarını, önünü açtıklarını düşündüğünü belirten Başkan Tokat, Milas Kent Konseyi’nin geçmişteki başarılı çalışmalarıyla Türkiye Kent Meclisleri Platformu’nda da önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi ve şimdiye kadar emeği geçen, görev alan başkan ve yürütme kurulu üyellerine teşekkür etti.

Bundan sonrası için de, son zamanlardaki sıkıntıların nedenleri konusunda herkesin genel kurulda konuşması gerektiğini, genel kurulların sadece seçim yapmak için değil, bu türden konuların konuşulmasının platform olduğunu belirten Başkan Tokat, bundan böyle de Kent Konseyi’nin çalışmalarına gereken önem ve desteğin verileceğini belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Milas Kent Konseyi Başkanı Çağlayan Üçpınar da, geçen dönemdeki ataletin en önemli nedenlerinden biri pandemic olmasına  karşın, bunun dışında da etkenlerin varlığının gözlendiğini belirterek, tamamen gönüllü çalışma temelinde faaliyet gösteren Kent Konseyi’nin yürütmesinde ve meclislerinde görev alacak herkesin, buna zaman ayırabileceğini düşünmesi halinde bu göreve talip olması gerektiğini belirterek, son dönemde eski Yürütme Kurulu’nun iki-üç kişiyle toplanabildiğine dikkat çekerek, bu nedenle, önümüzdeki dönem için birlikte çalışabilecek bir liste olarak Kent Konseyi Yürütmesinin oluşturulmasına talip olduklarını belirtti.

Daha sonra Divanın oluşturulmasına geçildi. Divan Başkanlığına Belediye Başkanı Muhammet Tokat, üyeliklere ise Ozan Güngör ve Berna Emek seçildiler.

Başkan Tokat, dilek ve temenniler bölümünü seçimlerden öne almayı önerdi ve Kabul edildi. Bu bölümde Avcılar Derneği temsilcisi, Kent Konseyi’nin Av ve Doğal Hayatı Koruma Meclisi oluşturulmasını önerdi. Konu, daha sonra Yürütme Kurulu’na ulaştırılmalı denilerek, dikkate alınmadı.

Daha sonra, Yürütme Kurulu üye sayısının 7’den 9’a çıkarılması önerildi ve Kabul edildi.

Önce Milas Kent Konseyi Başkanlığı için Çağlayan Üçpınar’dan başka aday olmayınca, yapılan oylamayla Çağlayan Üçpınar yeniden Milas Kent Konseyi Başkanlığı’na oybirliği ile seçildi.

Yürütme Kurulu’na listede olan isimler dışında üye olmak isteyen olup olmadığı soruldu. Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Temsilcisi Metin Polat, yürütmede yer almak isteğini iletti. Belediye Temsilcisi Gülşen Gökçe’nin de yönetime girmesi önerildi. Yapılan seçimde, Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu ASİL ÜYELERİ şu isimlerden oluştu: Kemal Fındıkçıoğlu (Eczacı Odası), Coşkun Efendioğlu (Muğla Gazeteciler Cemiyeti), Serap Türker (Makina Mühendisleri Odası), Sevgi Akyol (Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası), Mehmet Kaya (Eğitim Sen), Tuğçe Görgün (TEMA), Neşe Tuncer (MUÇEP), Gülşen Gökçe (Milas Belediyesi), Metin Polat (Görme Engelliler Derneği).

YEDEK ÜYELER: Olcay Aydilek Kır (İlçe Sağlık Müdürlüğü), Betül Gürbüz (Mimarlar Odası), Mehmet Yiğit (MİTSO), Ezgi Ummuhan Sökelioğlu Turan (Şehir Plancıları Odası)

Seçim sonunda, yeniden Milas Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen Dr. Çağlayan Üçpınar bir teşekkür konuşması yaptı ve genel kurul fotoğraf çekimiyle son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık